Футболен фен бе наказан със затвор и рекордна глоба


.

Футболен фен бе наказан със затвор и рекордна глоба

В Италия наложиха най-голямата глоба на футболен запалянко, съобщава новината Tuttomercato. Съдът в Монтепулчиано осъти запалянко на Рома на 12 месеца лишаване от свобода и както и да заплати 13 000 евро за нанесените щети на железопътен влак. На 5 октомври 2008 година, "джалоросът", прибирайки се от Сиена след мач на своя отбор, изведнъж се развилнял във влака с който се придвижвал обратно към Рим. Той започнал да чупи прозорците във вагона в който се намирал, както и охранителните камери.

Решението на съда е в резултат на жалба на железопътната компания Trenitalia, обслужваща линията. Според нея, щетите са били толкова големи, че се е наложило да бъде спрян влакът на следващия ден за непланиран ремонт в резултат на вандализма. Освен материални щети, дружеството е понесло и загуби заради престоя на композицията.

Срещата на която присъствал злополучния запалянко, завърши тогава с победа на Сиена с 1:0, а Мексес и Панучи от гостите бяха изгонени в един много нервен мач. Безредици, предизвикани от запалянковци на "вълците" имаше по време на самия двубой, стигна се и до арестуване на фенове от двете страни на агитките на двата отбора.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
263