Обират TV екипи в ЮАР


.

Обират TV екипи в ЮАР

Крадци обраха два телевизионни екипа от Англия и Германия в Кейптаун в петък. Това съобщи местният в. "Уикенд Аргус". Репортерите отразявали партито след жребия, на което се забавляваха 50 000 души, но неразумно се отклонили от главната улица Лонг Стрийт.
Първи пострадал екип на Би Би Си. Бандитите разбили стъклото на наетата им кола и отмъкнали камера за 10 000 евро. Англичаните снимали филм за силата на футбола и в неделя трябвало да си тръгват.

"Не бяхме далеч, но те действаха толкова бързо - като светкавици. Счупиха стъклото, измъкнаха камерата и избягаха за секунди. Не знам какво ще я правят. Аматьори няма как да ползват нашите неща", коментира продуцентът Андре Бел. Той съобщи за инцидента в полицията и призна, че не за първи път го нападат. Случвало се било и в Ливърпул.

Час по-късно бандити атакуваха и двама репортери от Германия. Те тъкмо завършили интервю с фенове, когато ги оградили, извадили ножове и заплашили, че ще ги заколят. Немците нямали избор и им дали портфейлите, мобилните телефони и самолетните си билети.

Не за първи път в ЮАР обират журналисти. Миналата година преди единия полуфинал за Купата на конфедерациите нападнаха италиански и испански репортери. "Измежду дърветата излязоха двама с пистолети и ни обраха", разказа тогава един от италианците.

Минути след жребия председателят на организационния комитет Дани Джордан се изправи горд пред камерите и каза, че се справят перфектно. "Нямаме проблеми. Съмнението, че не можем да организираме турнира, умря", заяви той.

 

  Сподели
203