Интерпол: Криминални организации корумпират футболисти и съдии


.

Интерпол: Криминални организации корумпират футболисти и съдии

Генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл обеща пълната подкрепа на организацията в борбата на ФИФА срещу незаконните залози във футбола. Ще бъде създадено специално звено, което да подгони световната тотомафия, съобщи CNN.

"Известно ми е, че нелегалните спортни залози често се контролират от организирани криминални групи. Техните похвати включват както корумпиране на футболисти и съдии, така и използването на сила и заплахи, за да събират дължими суми", заяви Ноубъл.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер обеща с помощта на Интерпол веднъж завинаги да пресекат криминалните залози във футбола. На изпълкома в ЮАР бяха приети конкретни предложения, а също бе одобрено създаването на специалното международно звено срещу тотомафията.

"Интерпол ни гарантира своята пълна подкрепа в борбата ни срещу незаконните залагания. Заедно ще опитаме да намерим разрешение на проблема. Незаконните залози засягат не само първа дивизия, но също втора и трета. Трудно е да се бориш срещу подобни системи и мрежи за залози, които превръщат футбола в свой заложник", каза Блатер.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
197