Цветан Цветанов: Около Бербатов всичко е спокойно


.

Цветан Цветанов: Около Бербатов всичко е спокойно

Истерията в медиите на Острова около заплахите срещу капитанът на националният отбор на България Димитър Бербатов, както и тиражирането им от страна на нашите медии създаде доста напрежение сред обществеността. Това принуди днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да заяви пред БНТ , че подобни заплахи не са отправяни към Бербатов и семейството му и всичко е нормално.

"Димитър Бербатов е доста притеснен от своеволията на медиите заради публикациите, че футболистът е заплашван с отвличане на жена му и детето му. Видях се вчера с него и тези неща не отговарят на истината. Нищо не се е случило в тази посока и няма заплахи към него" - каза за БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"В момента знам много неща около отвличането на Румен Гунински, но не бих могъл да коментирам. Вярвам в професионализма на служителите в МВР, но не мога да коментирам в подробни детайли разследване, което тече в момента. Когато има нещо и трябва да бъде съобщено, аз ще го направя", продължава Цветанов.

Според вътрешния министър председателят на РЗС Яне Янев изпада в някои крайности.

„Той, нямайки възможността да използва информационния обмен, който получаваше преди от ДАНС, за да може да информира обществеността изпреварващо, доведе до една изнервеност от негова страна. Янев осъзнава, че неговите десет човека не са много важни, защото парламентарното мнозинство в момента е и с него, и без него, и той се чувства изнервен, че не може да бъде решаващ фактор", коментира Цветанов.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
187