Кудичини ще се бори да спаси кариерата си след катастрофа с мотор


.

Кудичини ще се бори да спаси кариерата си след катастрофа с мотор

Вратарят на Тотнъм Карло Кудичини ще се бори да спаси кариерата си, след като вчера при катастрофа с мотора си остана със счупени китки повреден таз. Бившият вратар на Челси претърпя наранявания, описани от Лондонската Бърза помощ като " увреждания, които веро ятно ще променят начина му на живот", това стана след като неговият BMW Superbike се вряза във Форд Фиеста в района на Уолтамстоу, Източен Лондон в 10.30 сутринта.

Вратарят е бил преместен в частна клиника, където е под постоянните грижи на специалистите и още днес ще претърпи някои медицински интервенции.

Главният лекар на неговия тим Тотнъм Уейн Дизел заяви: "На наше разположение са водещи специалисти, които наблюдават състоянието на Карло и щом веднъж премине операцията и започне неговото възстановяване, ние ще знаем по-добре колко време ще му трябва за да се оправи".

Карайки мотора си, Кудичини е нарушил клаузи в своя договор, което означава, че технически погледнато от Тотнъм могат да прекратят догвора му. Клаузи, които са съгласувани с Висшата лига и Футболната асоциа ция на професионалните футболисти, забраняват играчите да участват в дейности, които могат да застрашат тяхната кариера, едното от тях е карането на мотор.

Кудичини, който получава по 50000 паунда седмично, все пак може да бъде пожален от хуманни подбуди и да бъде оставен в клуба до изтичането на договора му в края на сезона.

Мениджърът на "шпорите" Хари Реднап, който се намира на почивка в Дубай пък сподели:

"Всички в клуба изпращаме най-добрите си пожелания на Карло и му пожелаваме бързо възстановяване".

Снимки: РА

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
216