Батков хвърли бомбата: Офицер от ГДБОП замесен в Казанската афера


.

Батков хвърли бомбата: Офицер от ГДБОП замесен в Казанската афера

Днес се състоя изслушване на президентите и собствениците на футболни клубове от „А" група, за начина, по който изпълняват данъчните си задължения. Това стана на заседание на Комисията за борба с корупцията. На него присъстваха също и представители на НАП. Агенцията е извършила поредица от действия и е излязла с доклад към комисията и Върховната касационна прокуратура, откъдето са предприели действия.

Президентът на шампиона Левски  Тодор Батков предприе поредния си сензационен ход, хвърляйки нова бомба в медииното пространство, като този път обвини офицер на ГДБОП за „Казанската афера". Според Батков, офицерът от ГДБОП, който е свързан с „Казанската афера", е помогнал на организатора на аферата да напусне страната. Той е гарантирал, че арменецът Сайаран Арутюнян ще напусне безпрепятствено страната и по този начин е дал своето участие в цялото събитие. Този човек е от Перник, допълни Батков.

Относно Арутюнян президентът на "сините" заяви, че той до скоро е имал арменско гражданство, от което се е отказал и в момента има само руско. Той е приближен към руска престъпна групировка в Санкт Петербург, която се занимава с манипулиране на резултати от спортни събития и печалби от незаконни залагания, каза Батков. Връзката между двамата е станала в средата на август. Въпросният арменец се е опитал да измами и няколко руски клуба

Председателят на Комисията за борба с корупцията Яне Янев пък се закани, че до края на годината ще разкрие и „изчисти" всички корупционни схеми на действие на българските футболни клубове.

"Ще направим всичко възможно до края на годината всички корупционни схеми във футбола да бъдат разкрити. Българският футбол трябва да влезе в рамките на данъчноосигурителното законодателство. Икономическите интереси във футбола не трябва да са в ущърб на бюджета и за това ще сме да се въведе нов ред във футбола", категоричен бе Янев.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
195