Осъдиха на затвор от 18 месеца футболист на Уигън


.

Осъдиха на затвор от 18 месеца футболист на Уигън

Нападателят на Уигън Марлон Кинг заминава в затвора за срок от 18 месеца, гръмна английската преса. Футболистът бе намерен днес за виновен от съда, че е ударил жена и е счупил нейния нос по време на инцидент в бар, при който госпожицата не обърнала внимание на свалките на тарана, който стигнал и до по-далече, опитвайки се да я опипва, правейки неприлични жестове.

През декември миналата година жертвата - 20 годишна студентка и двете нейни приятелки се забавлявали в „Ревю бар" в Сохо, централен Лондон, когато Кинг започнал да ги закача и да им подхвърля нецензурни приказки. Не стига това, но се опитал да хване жер твата за интимните части, която за да се защити му блъснала ръцете, в следствие на това футболистът на Уигън „загубил присъствие на духа и в изблик на напълно неоправдан гняв нанесъл съкрушителен удар" на младата дама, събаряйки я на пода. Неговият единствен удар бил толкова мощен, че другите две момичета - едната от тях го държала за ръката, също били пратени на пода.

След удара се намесили приятелите на момичетата, които дотогава седели настрана, респектирани от мускулната маса на струващия 5милиона паунда нападател. Помогнали и да се изправи, и тогава е шурнала кръв от разбитият и нос, който впоследствие се оказва, че е счупен.

Адвокатът на Кинг пледираше, че футболистът е жертва на „сгрешена идентичност" и чрез съдебни процедури постоянно отлагаше делото, което се проточи повече от шест месеца.

След като изслуша обаче необоримите доказателства от свидетели, включително и футболен треньор, който настоя, че това е нападателя, журито бе единодушно в решението и осъди Марлон Кинг за опит за изнасилване и причиняване на телесни повреди.

Освен това му наказание, президентът на Уигън Дейв Уелън обяви, че ръководството на клуба ще глоби нарушителя с един милион паунда.

Снимка : "Сохо Ревю бар" в Лондон където стана инцидента миналият декември

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

  Сподели
151