Роналдо: Футболист на Барса ще спечели Златната топка


.

Роналдо: Футболист на Барса ще спечели Златната топка

Носителят на "Златната топка" за миналата година Кристиано Роналдо не се съмнява, че следващият лауреат в анкетата на списание "Франс футбол" ще е играч на Барселона. Той обаче не посочи като фаворит само Лео Меси, а и неговите съотборници Шави и Андрес Иниеста. Според звездата на "белия балет" решаващи фактор за това най-престижното индивидуално отличие в света на футбола да бъде спечелено от състезател на каталунците е победата им във финала на Шампионската лига.

"След като спечелиха Шампионската лига, най-логично е "Златната топка" да отиде при футболист на Барса", сподели той за вестник "Ас". - Ако "червените дяволи" бяха грабнали купата, можеше и техен играч да спори за трофея", добави бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед, който изигра последния си мач за тима на Алекс Фъргюсън именно във финала срещу Барселона.

В момента носителя на златната топка се възстановява от контузия и пропусна последните четири двубоя на мадридчани. В негово отсъствие Кралския клуб загуби от Милан с 2:3 в Шампионската лига и записа нулево равенство със Спортинг (Хихон) в испанското първенство.

"Чувствам се по-добре от всякога физически. Много скоро ще се завърна в игра, но все пак не искам да поемам излишни рискове, като прибързвам", обяви крилото.

Снимка: БГНЕС/EPA/BALLESTEROS

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

  Сподели
184