Шок: Разстреляха футболен отбор в Колумбия


.

Шок: Разстреляха футболен отбор в Колумбия

Най-малко десет тела - тези на отвлечения колумбийски футболен отбор преди две седмици са намерени в пограничен район между Колумбия и Венецуела на венецуелска територия, съобщава BBC. Както е известно, преди две седмици играчи на отбора Лос Маникерос бе отвлечен от въоръжени бандити и отведен в джунглата.

Телата на убитите футболисти са открити с множество огнестрелни рани и са намерени в пограничния район в щата Тачира, северозападна Венецуела. Единият от футболистите е оцелял, но повече информация за него не се съобщава.

Разследващите органи заявиха, че подозират за престъплението левите колумбийски партизани от ELN. Все още се разследва от полицията дали телата са на отвлечените футболисти, но властите на щата Тачира и вестниците в Сан Кристобъл, главен град на въпросния щат, съобщиха, че футболистите са били избити.

Леомагно Торес, който е висш служител в администрацията на щата обвини за насилието въоръженото крило на ELN, група водена от човек на име Ел Пайасо, известне с прякора Клоуна.

Не са ясни мотивите за насилието, но предположенията са, че момчетата са били отвлечени за да бъдат привлечени в състава на групировката, но след като са отказали да се присъединят са били разтреляни.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
176