Изхвърлиха отбор във Франция заради хомосексуалисти


.

Изхвърлиха отбор във Франция заради хомосексуалисти

Аматьорски футболен отбор, съставен предимно от практикуващи мюсюлмани, е изключен от регионална лига заради отказ да играе срещу клуб на хомосексуалисти, съобщи новината AFP . Както е известно, Льо Кретей Бебел, аматьорски отбор от парижкото предградие Кретей, в началото на октомври отказа да играе мач срещу Пари фут гей (парижки футболен клуб на хомосексуалистите) и бе изключен от регионалната лига за аматьорски футбол.

"Отборът на Кретей е изключен заради дискриминация", съобщи в своя сайт регионалната лига.

Преди мача на 4 октомври между двата отбора в офиса на Пари фут гей се получило съобщение от което станало ясно, че "отборът на правоверните" отказал да излезе и да играе срещу отбора на хомосексуалистите:

"По повод името на вашия отбор и във връзка с принципите на нашия отбор, който е отбор на практикуващи мюсюлмани,ние не можем да играем срещу вас. Нашите принципи и убеждения са много по-важни от един обикновен футболен мач".

Пари фут гей нарече това съобщение "хомофобско" и направи изявление, че в техния отбор играят футболисти от всякакви религии и раси. Скандалът се разстрана когато редица политици и асоциации защитиха отбора на хомосексуалистите и се изказаха в негова подкрепа.

Президентът на мюсюлманския отбор Захир Белгарби обясни, че според него "името" на Пари фут гей предизвиква проблеми, а не фактът,че в отбора играят хомосексуалисти.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
281