Скандалът между реферите и сър Фъргюсън се задълбочава


.

Скандалът между реферите и сър Фъргюсън се задълбочава

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изказа в края на седмицата съжаление относно избухването след равенството 2:2 миналата седмица на отбора му със Съндърланд, както и за отправените обвинения към рефера на срещата Уейли за лоша физическа подготовка и некомпетентност.

Въпреки това Съюза на съдиите в Англия няма да се откаже да повдигне обвинения срещу специалиста, относно изказванията му. Те са бесни, че сър Алекс постави под въпрос годността на всички съдии в своето изявление.

Алън Лейтън, национален секретар на Съюза настоява, че извинението на сър Фъргюсън е само привидно и по-скоро в него прозира съжаление, че изказването е направени публично, докато убеждението му, че реферите не си вършат работата си остава.

"Ако решението на Футболната Асоциация не ни удовлетворява, ние ще трябва да предприемем правни съвети", заяви Лейтън.

"Това което сър Алекс трябваше да стори е да се извини и с това да се приключи всичко. Но това което той направи е нова маневра от негова страна. Надявам се, че ще бъде наказан сериозно. Аз ще бъда много разочарован ако ФА не го направи", продължава националният секретар.

"Един от въпросите, който стои е дали е налице клевета. Не сме разговаряли с адвокатите си още. Все още се надяваме на пълно и подходящо извинение. Ще изчакаме решението на ФА и тогава ще предприемем действия", завършва Лейтън.

Най-вероятно днес ще бъде извънредното заседание на шефовете на Футболната Асоциация на което ще се разгледа поведението на сър Алекс.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
183