Скандал в националния отбор по футбол


.

Скандал в националния отбор по футбол

Голям скандал се разразил на полувремето на мача Кипър - България, твърди "7 дни спорт" от свой източник в националния ни тим. Както е известно, в събота вечер в среща от груповата фаза на зона "Европа" за класиране на Световното първенство догодина в Южна Африка, България претърпя една от най-унизителните си загуби в своята история отстъпвайки на Кипър с 1:4.

Ядосан от това, че губим с 1:2, Димитър Бербатов се развикал здраво в съблекалнята. Нападателят нахокал здраво защитата за двата допуснати гола.

"Къде сте играли, кой ви е учил така?", викал Бербатов. Той казал още, че такова чудо не е очаквал да стане на терена.

"Еййй, взе да ми писва вече от всичко...", мърморил още Бербатов. В критиките към играта от първата част се включил и Мартин Петров. Нападателят на Манчестър Сити изръмжал нещо по адрес на по-младите си съиграчи.

Интересното е, че в тази ситуация Станимир Стоилов мълчал гузно настрани и не проронил дума. Чак след като Бербатов мирясал, Мъри взел думата и казал на футболистите да се стягат. След мача тарторите пак мърморили, но вече всички били примирени с резила. Мъри не казал нищо на никого в съблекалнята и пак мълчал.

Вечерта след мача възникнал въпросът с това дали отборът не трябва да бъде наказан по някакъв начин за загубата от Кипър. Сутринта преди отлитането от Ларнака към София, на футболистите било съобщено, че са наказани с лишаване от сумите, които им се полагат за повикване в националния отбор. Става въпрос за 1500 евро на мач, или общо 3000 за двете срещи с Кипър и Грузия. Футболистите приели новината с противоречиви настроения. Преди квалификациите техните капризи за повече пари от повиквателни, по-висока категория хотели и пътувания в бизнес класа на самолетите бяха приети от шефовете на БФС.

Без наказание обаче минава Мъри Стоилов. Той не получава пари за повиквателни, тъй като работи по договор с БФС. Така селекционерът минал метър след резила в Ларнака.

Друг наш водещ спортен ежедневник - "Меридиан мач" пък пише, че бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров си изкарал умишлено жълт картон в мача срещу Кипър, за да не играе в сряда срещу Грузия.

Такива били подозренията на част от шефовете на националния тим, както и на част от съотборниците на халфа.

Това бе второто предупреждение за Стилиян и по този начин той ще пропусне срещата с грузинците в сряда. Както е известно,Петров получи жълт картон в 64-тата минута за нарушение срещу Михаел в средата на терена. В щаба на отбора подозират, че причина за това негово действие е фактът, че клубният му тим Астън Вила има дерби с Челси през уикенда и Стилиян иска да се прибере в Бирмингам, където да се подготви за двубоя.

"Ясно е, че след този мач в Кипър на никого не му се играе и не иска да се черви, но някои се правят на големи тарикати", коментирал един от съотборниците на Стилиян.

Вчера капитанът на Астън Вила се прибра в България, заедно със съотборниците си от "А" тима, но вече е освободен от лагера на националния.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
172