Първият източноевропейски клуб изгърмя заради незаконни залози


.

Първият източноевропейски клуб изгърмя заради незаконни залози

Латвийската футболна федерация(ЛФФ) вчера взе решение да извади отбора на Динабург от националното първенство, след като получи информация за уговорени мачове. В официално изявления на федерацията се казва, че според проверката, президентът на клуба Олег Гаврилов и треньорът Тамаза Пертиа са залагали на мачове на Динабург. И двамата са отстранени завинаги от футбола.


Решението на федерацията е взето, след като от УЕФА е изпратена информация до ЛФФ, че Гаврилов и Пертиа са правили залози и са уговарали мачове на Динабург, който в момента е на четвърто място в местния шампионат. До края на първенството има още шест кръга, а за изиграните срещи на Динабург ще бъде присъждана служебна победа с 3:0 в полза на съперника.

Както е известно, в момента УЕФА разследва футболни клубове от Източна Европа (Б.ред. - по непотвърдена информация става дума за клубове от Беларус, Украйна, Прибалтийските републики, Молдова и Македония) за уредени срещи в евротурнирите и свързани с това незаконни залагания в букмейкърски къщи в Югоизточна Азия.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
164