Заплашиха Жоан Лапорта със смърт


.

Заплашиха Жоан Лапорта със смърт

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е подал жалба в полицията за автономни заплахи за смърт, направени чрез СМС на мобилния му номер, съобщава Маrca . Източници от клуба потвърдили пред журналисти на изданието сериозността на тези заплахи, което е принудило първия човек на каталунския клуб да прибегне до услугите на полицията.

Тази сряда, по време на лекции в Университета в Барселона, където понякога преподава право, Лапорта е получил на мобилния си телефон съобщения, в което според източника е пишело, че ще му бъде "отрязана главата и краката". На основание на тези заплахи, президентът на Бареслона е подал жалбата и в момента тече разследване на заплахите.

В средата на миналата седмица клубът бе забъркан в скандал с незаконно подслушване и следене на четиримата вицепрезиденти на Барселона - кандидати за поста на сегашния президент. През 2005 година бе обвинен в авторитаризъм и нарушаване на вътрешния правилник на клуба, след което петимата му тогавашни заместни демонстративно си подадоха оставката.

Също така Лапорта е основател през 1990 година на несъществуващата вече сепаратистка организация Partit per la independencia , която се бори за независимост на Каталуния. Винаги е заявявал, че Барселона трябва да бъде инструмент за разпространяване на каталонския език и култура.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
192