Шпионски скандал гръмна в Барселона


.

Шпионски скандал гръмна в Барселона

Шпионски скандал гръмна в Барселона. Клубът е наел детективи да следят четирима от петте съперници на Лапорта за президентския пост, съобщава тази сутрин на първа страница каталунското издание El Periodico.

Жоан Боис, Жоан Франкеса, Рафаел Юсте и Жауме Ферер, които са вицепрезиденти на Барселона, са следени от детективи, които са наети от клуба през март тази година и всяка една тяхна дейност е била отразена в доклад.

Според генералния финансов директор на клуба Жоан Оливер, целта на операцията била да осигури безопасност на четиримата.

"В никакъв случай не става дума за шпиониране или следене, това са мерки за сигурност", каза изпълнителният директор на клуба Жоан Оливер на спешно свикана пресконференция на "Ноу Камп".

"Извършват се проверки на някои информации в обществени места и среди. Но няма следене на съответния човек, нито подслушване на телефоните или четене на пощата", добави Жоан Оливер.

На въпрос, знае ли президентът Лапорта за операцията, Оливер отговаря отицателно.

"Той се занимава със стратегическото ръководство на клуба, а не с такива дребни проблеми."

Оливър каза също, че всичко това е нормално, но поради подкопаното доверие в Управлението на клуба, изпълнителният директор е подложен на натиск да си подаде оставката и бъдещето му в клуба става неясно. В същото време Лапорта се скри от медиите и не се появи на честването на 52 годишнина от откриването на Ноу Камп.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
138