От НАП: 8 милиона укрити данъци във футбола


.

От НАП: 8 милиона укрити данъци във футбола

От НАП се надяват, че след последните предприети мерки от Агенцията, хората ще започнат да си плащат данъците. Очаква се след завършване на следствените действия срещу бившия шеф Мария Мургина да бъдат огласени резултатите, това заяви директорът на НАП Красимир Стефанов пред bTV.


"Няма как да излезем от релсите, зададени от Световната банка при създаването на НАП. Промениха се много неща в НАП, след като Мургина напусна, предстои и структурна реформа, заяви той. Няма политически натиск върху НАП. Вчера се видяхме с премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков като една от темите, които обсъдихме беше футбола. Това е доклад с ревизия на футболните клубове, който съм подготвил и ще внеса в прокуратурата и в Комисията по корупция днес, заяви Стефанов. След скандала с отнемането на лиценза на ЦСКА миналата година, започнахме ревизия на всички клубове. Днес тези ревизии са приключили и резултатите са следните: 8 млн. лв укрити загуби, 4 млн. лв неправилно приспадната загуба,както и че футболистите се осигуряват на 250 лв."

"Оказва се, че истинските възнаграждения са описани в анексите към договорите. Между документите на Футболния съюз намерихме тези анекси, които показаха реалните суми на заплатите. Освен това някои от самите футболни клубове ни сигнализираха. Нито един футболист не декларира реалните си доходи", заяви директорът на НАП.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
136