Елитен български клуб хванат да укрива данъци


.

Елитен български клуб хванат да укрива данъци

Близо 2,2 милиона лева данъци и осигурителни вноски са се опитали да укрият през последната година собствениците на един от елитните футболните клубове в страната, които бяха ревизирани от Националната агенция по приходите. Това призна изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов на пресконференция след среща със служители на териториалната дирекция в Русе.

По думите на Стефанов, почти всички ревизии на футболните клубове от „А" група, Български футболен съюз и Професионална футболна лига вече са приключили. Изпълнителният директор допълни, че пълна информация за резултатите от ревизиите ще бъде предоставена на медиите следващата седмица. Най-масовото нарушение, което са открили ревизорите на НАП по време на проверките, е укриване на доходи на футболисти. Служителите на НАП са установили, че много от футболистите са сключвали анекси към трудовите си договори за допълнително възнаграждение, които не са декларирали.

Вестник "Стандарт", чиито собственик е босът на Левски Тодор Батков, излезе пък с информация, че въпросният клуб е ЦСКА, а борчът е натрупан при управлението на Томов. Изданието цитира думите на служители от НАП за несъответствие между показани доходи и средствата с които разполагат футболистите.

"Всички карат S класа и имат два апартамента, а се осигуряват на смешни суми", заявил служител на Агенцията.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
130