Французи и сърби се сбиха в центъра на Белград


.

Французи и сърби се сбиха в центъра на Белград

Френски футболен запалянко е с опасност за живота, след като няколко групи от привърженици на сръбския Партизан и френския Тулуза се сбиха преди мача от Лига Европа снощи, това пише в днешния си брой сръбският вестник Dnevni list Danas .

28-годишнен привърженик на отбора на Тулуза е приет в белградска болница със сериозни наранявания в областта на главата и гърдите, допълва изданието, цитирайки директора на спешния център.

"Френският гражданин е откаран с линейка в спешното отделение предишната нощ със сериозни рани по главата и по гърдите. Екипът се грижи да подобри положението му, каза още д-р Владимир Джукович. Неговото състояние е стабилизирано, но остава критично".

Други двама запалянковци- един сърбин и един французин, също са приети в болницата за лечение, но с доста по-леки травми.

Инцидентът се разрази пред бар в центъра на Белград, където се сбили около 30 запалянковци на домакините и двадесетина от Тулуза. Френската агитка се е намирала пред заведението, когато противниците им минавали оттам. След първоначалните скандирания в подкрепа на отборите се е стигнало до закани и напрежението нарастнало в следващите минути. По непотвърдена информация от полицията, подхвърлена обида от френска страна е провокирало да започне мелето. Има изпочупени столове и маси, витрината на заведението също е счупена, но няма пострадали минаващи граждани.

Както е известно, Тулуза се наложи с 3:2 в срещата, с два гола на Панчи Сирио и един на Антоан Дево, а за Партизан вкараха Младен Кръстаич и Клео.

Преди две години Партизан беше изхвърлен от турнира за Купата на УЕФА, след като негови привърженици предизвикаха сериозни безредици по време и преди мача с босненския Зрински Мостар.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
139