Свински грип покоси цял отбор в Турция


.

Свински грип покоси цял отбор в Турция

Турската футболна федерация е отминала днешната среща на Кечьоренспор с Измирспор. Причината е регистрирани случаи на опасния вирус H1N1, съобщава турският вестник Fanatik. 11 футболисти на третодивизионния турски клуб Кечьоренспор са били заразени с вируса на свински грип след пътуване до България. Играчите са подкрепяли отбора по футзал на Гази Университечи, който участва в турнира за Купата на УЕФА във Варна. Двама от футболистите на тима по футзал също са заразени. Медицинският екип на Кечьорспор са установили симптомите и са сигнализирали Дирекцията по контрол на здравето на провинция Анкара след което въпросните футболисти са настанени в болница Нюмюне в столицата за лечение. Близките на заразените също са под контрол, а най-вероятно и следващата среща на Кечьоренспор ще бъде отменена.

Левент Кърмъзъ, представител на Турската Федерация по Футбол заяви пред кореспондент на изданието, че са взети всички необходими футболистите да бъдат изолирани,а отложената среща ще се играе по-нататък във времето.

От Измирспор също са в шок. Директорът на отбора Али Сютчу заяви по този повод:

"Ако не беше отложена срещата между двата отбора най-вероятно и от нас щеше да има заразени, но Аллах ни защити. Щастливо развитие за нашия отбор, но тъжно за Кечерьоренспор. Надявам се по-бързо оздравяване и решаване на проблема.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
181