Горещо: Опитаха се да убият футболист


.

Горещо: Опитаха се да убият футболист

Лондонският Уест Хям официално потвърди информацията за това, че защитникът на отбора Калъм Дейвънпорт в петък вечер е бил закаран в болница със сериозни травми, които е много вероятно да сложат кръст на кариерата му.

В нощта на петък срещу събота в пресата изтече информация за нападение над футболист на Уест Хям, а малко по-късно и подробностите, а именно, че две маскирани лица са нахлули в дома на Дейвънпорт и са нанесли множество рани на него и на майка му. Тази информация днес бе потвърдена официално и от клуба.

Говорителят на клуба съобщава, че домът на Дейвънпорт във Бедфорд е бил атакуван в петък вечер. Малко след атаката футболистът и неговата майка са закарани в частна клиника. В момента майка му е с уплаха и постепенно идва на себе си, но положението на футболиста е сериозно, той е с множество наранявания по двата крака и в събота е проведена хирургична операция . Има вероятност дори да бъде ампутиран крака му. Говорителят допълва, че нападението е целяло на футболиста да бъдат нанесени такива травми, че да не може да продължи кариерата си.

Днес, следобеда от полицията изтече информация, че двама мъже са арестуване във връзка с нападението над Дейвънпорт и неговата майка. Веднага след нападението 19 годишен мъж е заловен и задържан за опита за убийство, а малко по-късно и друг 25 годишен от Дарби. Води се разследване за опит за убийство.

Калъм Дейвънпорт бе привлечен в Уест Хем през 2007 година от Тотнъм, като трансферът бе на стойност 3 милиона паунда. На срещата между Уест Хям и Тотнъм, която се игра днес, феновете на "чуковете" изразиха покрепата си за тежко ранения Дейвънпорт,  а на монитора на стадиона бе неговата снимка.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
348