Съд в Москва арестува бившия футболист Евгений Савин


Н. Гавазов

Съд в Москва арестува бившия футболист Евгений Савин

Тверският съд на Москва арестува задочно блогъра и бивш футболист Евгений Савин по т.нар. дело за дискредитиране на руската армия (Савин зави, че армията провежда война срещу Украйна, а не специална военна операция).

"Съдът уважи искането на следователя и избра превантивна мярка под формата на задържане за срок от 2 месеца, като се изчисли периодът от момента на екстрадирането на Савин на територията на Руската федерация или от момента на задържането му на територия на Русия", цитира РИА Новости спорт думите на неназован представител на съда "

Припомняме, че през септември бе образувано наказателно дело срещу бившия футболист заради изявленията му за нацистка путинска Русия и армията в априлско интервю на Ксения Собчак. В него бившият футболист разкритикува агресията срещу Украйна по заповед на военния престъпник и масов убиец Владимир Путин, а също така говори, че всички руски национали са срещу войната на нацистка Русия срещу Украйна, но се страхуват да говорят.

Преди това Савин вече беше изправен пред съда за дискредитиране на въоръжените сили на Руската федерация и плати глоба от 50 хиляди рубли.

Савин напусна Русия, обяснявайки това с гражданската си позиция. По време на футболната си кариера Евгений Савин е играл за Том, Анжи Махачкала, Химки край Москва, Амкар Перм, Криля Советов Самара, Урал Екатеринбург и Арсенал Тула.

Също така бившият футболист продаде апартамента си в Санкт Петербург, за да може неговият футболен клуб Красава да завърши първенството в Русия, след което премести клуба в Кипър, където отборът се състезава във второто ниво на местния футбол.

  Сподели
181