Сър Алекс вързал тенекия на Франк Синатра, бил обсебен от футбола


.

Сър Алекс вързал тенекия на Франк Синатра, бил обсебен от футбола

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че през 1989 година е отменил вечерята си със своя идол – великият певец Франк Синатра. Причина за това станала загуба на “червените дяволи” през април. Пред МЮТВ Фърги разказа и за други случки, при които футболът е пречил на личния му живот.

“Франк Синатра е любимият ми певец. Кой ли може да се мери с него. Щях да вечерям с него, но загубихме от Чарлтън. Обадих му се да отменя срещата. Не бях в настроение да виждам никого тази вечер”, обясни Сър Алекс.

В един момент обсебването от футбола се превърнало в опасно за шотландеца. “Веднъж като се прибрах реших да звънна на скаутите и другите мениджъри. Усетих се, че съм замесен с всичко в клуба. Ако бях продължил така вероятно щях да си причиня увреждане”, добави шотландецът.

Той призна, че се е усетил, че се вманиачава и е потърсил други занимания, които да го разсейват от футбола. “Когато разбрах колко съм обсебен, осъзнах, че трябва да си намеря други интереси. Затова си купих няколко коня. Жена ми Кати обаче каза, че и това ме е пленило и в един момент наистина беше така.  После започнах да чета за виното и да играя голф, за пръв път от много, много време. Малко по малко осъзнах, че трябва да намирам други начини да изразходвам енергията си и да не се грижа за абсолютно всичко, което става на “Олд Трафорд”.

  Сподели
219