Ювентус – Фиорентина: Шампионът започва с дерби


Н. Гавазов

Ювентус – Фиорентина: Шампионът започва с дерби

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 20.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса



Началото на новия сезон в Серия А за шампиона Ювентус започва с дерби срещу Фиорентина в събота вечер. Целта на "бианконерите" съвсем естествено е защита на титлата и 6-та поредна такава във витрината на клуба, докато за "виолетовите" ситуацията е по-скромна и треньорският щаб ще се опита да класира отбора поне за европейските турнири.

Голямото събитие на трансферния прозорец през това лято беше продажбата на звездата на Ювентус Пол Погба за над 100 милиона и завръщането на нападателя Алваро Мората в Реал Мадрид за 30 милиона. Вместо тях бяха закупени голмайстора Игуин от Наполи за 90 милиона и Пянич от Рома. Интересно ще е да видим дали новите попълнения ще заместят подобавщо ключови фигури за тима през миналия сезон, но по-големите притеснения са свързани с полузащита, където френският национал много добре дирижираше играта на отбора. Маркизио и Стураро лекуват травми и няма да могат да вземат участие, докато Игуин не е кондиционно готов за 90 минути и най-вероятно ще започне от пейката. По този начин атаката ще бъде водена от Дибала и Манджукич, а в средата на терена ще оперират Пянич, Кедира и Асамоа
.
Фиорентина завърши на 5-та позиция през миналия сезон и в клуба ще се опитат да достигнат отново поне до европейските турнири. "Виолетовите" бяха пестеливи на трансферния прозорец и не се подсилиха с големи имена, но по-притеснителното за привържениците трябва да е предсавянето по време на предсезонната подготовка. Приятелиските мачове не са особено мерило, но гостите записаха цели 5 поражени от 5 срещи без да впечатлят особено, което е сигнална лампа за формата на тима. Единственият кадрови проблем в състава е здравословното състояние на Борха Валеро, който не е напълно готов и по-скоро няма да се рискува с пускането му в игра.

Типично дерби, в което обаче Ювентус излиза като изявен фаворит, въпреки липсата на Погба и Мората. Фиорентина не се раздели с ключови фигури, но пък и не привлече големи имена, а приятелските мачове показаха, че играта на "виолетовите" не върви на този етап. Категорична победа за "бианконерите", които ще започнат подобаващо защитата на титлата си, а любопитна ще е играта им без френския плеймейкър.

Прогноза: Ювентус - Фиорентина 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

26 юли Ювентус - Тотнъм 2:1 (Приятелска среща)
30 юли Саут Чайна - Ювентус 1:2 (Приятелска среща)
07 август Уест Хем - Ювентус 2:3 (Приятелска среща)
13 август Ювентус - Еспаньол 2:2 (Приятелска среща)
17 август Ювентус - Ювентус 19 2:0 (Приятелска среща)

Фиорентина:

29 юли Чезена - Фиорентина 2:0 (Приятелска среща)
31 юли Фиорентина - Селта 0:1 (Приятелска среща)
04 август Байер Леверкузен - Фиорентина 3:1 (Приятелска среща)
07 август Шалке 04 - Фиорентина 3:1 (Приятелска среща)
13 август Валенсия - Фиорентина 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ювентус - Фиорентина

167 срещи
80 победи за Ювентус
54 равенства
33 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 286:175 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225