Ювентус и Фиорентина няма да се победят


Н. Гавазов

Ювентус и Фиорентина няма да се победят

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 13.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато


В неделя вечер ще се изиграе второто дерби в 16-тия кръг от Серия А между Ювентус и Фиорентина. Домакините ще се опитат да защитят титлата си през този сезон, докато гостите са с амбицията да бъдат коронясани за шампиони на Италия.

Торинският гранд се намира на 5-то място в таблицата на 6 точки от лидера Интер и по всичко личи, че след лошия старт на кампанията е отново в борбата за Скудето. Отличната форма беше помрачена в средата на седмицата в последния кръг от Шампионската лига, когато загубиха от Севиля и сдадоха първото място на Манчестър Сити. По всяка вероятност това ще смъкне настроението в редиците на Алегри. Домакините ще са без Перейра, Ламина, Ернанес и Сами Кедира. От клуба обявиха за подновяването на договора на Алваро Мората, но най-вероятно на негово място ще започне срещата Марио Манджукич.

Фиорентина се намира на втора позиция в Серия А и на точка от първото място. "Виолетовите" също така успяха да се класират за следващата фаза на Лига Европа, а за Купата на Италия на осминафинала ги очаква скромния Карпи. Въпреки това, съвсем логично е усилията да са насочени към вътрешното първенство. Играчите на Пауло Соуса вече в 9 срещи от всички турнири не са били побеждавани, но имат 3 равенства в последните 5 мача. Фиорентина ще разчита изключително много на голмайстора на тима Калинич, както и на Маркос Алонсо и Йосип Иличич. Единственият отсъстващ ще е Блашчиковски.

Ювентус традиционно играе успешно срещу този съперник на свой терен и в 23 мача има 17 победи, а гостите дори не са вкарвали попадение в 5 от последните 7 двубоя. Въпреки това, "виолетовите" ще подходят внимателно към тази среща и можем да очакваме едно вълнуващо реми.

Прогноза: Ювентус - Фиорентина 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:
21 ноември Ювентус - Милан 1:0 (Серия А)
25 ноември Ювентус - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември Палермо - Ювентус 0:3 (Серия А)
04 декември Лацио - Ювентус 0:2 (Серия А)
08 декември Севиля - Ювентус 1:0 (Шампионска лига)

Фиорентина:
22 ноември Фиорентина - Емполи 2:2 (Серия А)
26 ноември Базел - Фиорентина 2:2 (Лига Европа)
30 ноември Сасуоло - Фиорентина 1:1 (Серия А)
06 декември Фиорентина - Удинезе 3:0 (Серия А)
10 декември Фиорентина - Белененсеш 1:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:
Ювентус - Фиорентина
164 срещи
77 победи за Ювентус
54 равенства
33 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 278:171 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182