Милан - Удинезе: Пресметливо и внимателно, но победа за Милан


.

Милан - Удинезе: Пресметливо и внимателно, но победа за Милан

Милан - Удинезе
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Пинцани


Милан започна сезона по най-ужасния начин и записа резултати от които феновете на „росонерите" не смееха да изправят главите си. Постепенно обаче, Леонардо успя да стабилизира отбора на крака и да го приближи на пет точки от Интер, застрашавайки титлата на шампиона. Надеждите за спечелване на Скудетето се изпариха след директния сблъсък с „нерадзурите", в който шампионите макар и с девет човека успяха да победят с 2:0 и практически решиха въпроса с титлата. В момента Милан са на трето място в класирането с 42 точки - на цели 11 от лидера Интер и на 4 от преследващия ги Наполи.

През уикенда хората на Леонардо гостуваха на „Ренато Дал'Ара" в Болоня, където не успяха да победят местния отбор, който обаче отчаяно се нуждаеше от точки за да запази мястото си в елита. В момента „росонерите" имат само две точки от три мача и е крайно време да променят тази негативна за тях статистика, още повече, че техният противник няма класата да се противопостави успешно.

Удинезе имат шест победи в първенството и в момента са на 15 място с 24 точки. Само две точки ги делят от зоната на изпадащите и всичко каквото могат да измъкнат в предстоящите мачове ще е добре дошло са фриулците. Нещата изглеждаха доста отчайващи преди срещата в миналия кръг срещу Наполи, защото техния съперник се бореше за участие в Шампионската лига и опасенията от загуба на точки бяха големи. А това в никакъв случай нямаше да подобри нещата и напрежението върху отбора неминуемо щеше да се увеличи, още повече, че последната победа в Серия А бе от 28 ноември. Все пак ветеранът Де Натале донесе по драматичен начин победата, буквално когато мачът беше свършил и това накара домакините да си отдъхнат и гледат с по-голяма надежда към будещето.

Голямата, добра новина за Леонардо е завръщането на Пато. Специалистът твърдо заяви днес, че го включва не само в групата за мача, а и в стартовия състава. Всъщност добрите новини са две - Неста също се завръща и ще заеме своето място в централната зона на ариегарда на тима. Поради контузии отпадат Одо, Дзамброта, Ониеву и Снайдер. Холандецът първо бе наказан, а когато му изтече наказанието, ето че получи неприятна контузия.

И в този си вид обаче домакините изглеждат много опасно. В средата на атаката застава Пато, а зад него ще се разположи Бекъм. Интересното щеше да бъде, ако Снайдер не бе контузен й какво решение щеше да вземе Леонардо. В средата на терена - зоната между Бекъм и защитата застават Пирло и Амброзини, от които се очаква да осигуряват атаките на нападателите, както и да попречат на противниковите нападатели да достигат безпрепятствено до наказателното поле

Де Биаси продължава да изпитва трудности в защитен план и няма да разчита на Домици, Феронети, Басра и Д'Агостино, които са с контузии. От групата по различни причини отпаднаха Бериша, Баду, Алемао и Ромеро. Така Лукович ще застане на левия край на защита, а Запата до него. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, същата с която бе победен Наполи през уикенда. Същата постройка бе приложена и в срещата между двата отбора за Купата на 27 януари, когато тогава фриулците победиха с 1:0. Несъмнено е, че гостите ще разчитат изключително много на гъвкавата си средна линия, която ще бъде изтеглена силно назад при атаките на Милан и веднага ще се разгръща при овладяването на топката. При всички положения Лукович също ще подпомага Асамоа и Ди Натале, така, че атаките на гостите няма да бъдат никак безопасни.


Срещата няма да има нищо общо с онази от 27 януари. Тогава „росонерите" излязоха в по-голямата си част с дубльорите, а това чакаха Удинезе, които нанесоха своя удар.
„Милан ще бъдат различни от битката за Купата", заяви Де Биаси с известно притеснения и можем да кажем, че наистина е прав.

Аз смятам, че по-класният отбор е този на „росонерите", които няма да си позволят да подценят своите гости в никакъв случай. Предимствата са изцяло на страната на Леонардо: срещата се явява като реванш за загубата в турнира за Купата и домакините го дължат това на феновете си; отслабената защитна линия на гостите; завръщането на Пато в центъра на атаката и желанието му за игра (единият от головете ще бъде негово дело със сигурност); факторът домакинство изобщо няма да бъде пренебрегван, освен това миланци ще се опитат да си подвигнат самочувствието преди сблъсъка в шампионската лига.

За Удинезе предимствата са победата преди 15 дни тук на този стадион; силната мотивация да бъде измъкнато нещо при гостуванията; тежкият мач, който предстои на „росонерите" срещу Юнайтед и който ще накара футболистите да играят внимателно.

От всичко казано до тук, почти ми се иска да потърся изненадата с един равен резултат, който изобщо не е нереален. Все пак ще бъда по-разумен и мисля, че с не много ефектна игра, но ефективни действия Милан ще вземат победата в срещата, която се явява генерална репетиция за двубоя от Шампионската лига.

Прогноза за: Милан - Удинезе 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

17 януари Милан - Сиена 4:0 (Серия А)
24 януари Интер - Милан 2:0 (Серия А)
27 януари Милан - Удинезе 0:1 (Купа на Италия)
31 януари Милан - Ливорно 1:1 (Серия А)
07 февруари Болоня - Милан 0:0 (Серия А)

Удинезе:

24 януари Удинезе - Сампдория 2:3 (Серия А)
27 януари Милан - Удинезе 0:1 (Купа на Италия)
31 януари Катаня - Удинезе 1:1 (Серия А)
04 февруари Рома - Удинезе 2:0 (Купа на Италия)
07 февруари Удинезе - Наполи 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:
Милан - Удинезе

34 мача
19 победи за Милан
6 равенства
9 победи за Удинезе
Голова Разлика: 67:34 за Милан

През този сезон:
23 септември 2009 Удинезе - Милан 1:0 (Серия А)
27 януари 2010 Милан - Удинезе 0:1 (Купа на Италия)


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.60
Равен - 3.60
Удинезе - 6.50


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171