Ювентус - Рома или завръщането на Раниери в Торино


.

Ювентус - Рома или завръщането на Раниери в Торино

Ювентус - Рома
Стадион: "Олимпико", Торино
Час: 21.45
Съдия: Паоло Талиевенто

Ако в неделя "черешката" на 21 кръг на Серия А е Миланското дерби, то в събота любителите на италианския футбол няма да скучаят, защото на стадион "Олимпико" в Торино ни очаква също много интересен мач.

Сезонът за Ювентус започна великолепно: осем мача без загуба, четири победи, едната която срещу Рома и торинци се превърнаха в основен конкурент на Интер за спечелване на Скудетото. След това обаче се заредиха проблемите за отбора - отпадане от груповата фаза на шампионската лига, загуба от прекия конкурент за титлата Милан, загуба като гост на Киево и в крайна сметка в момента „бианконерите" са на пето място с 13 точки след лидера и практически без шансове за титлата. Ако със същото темпо обаче продължават да се губят точки, Ювентус ще трябва да се радва на класиране в Лига Европа.

Относно положението на Ферара, нещата се изясниха минути след срещата във Верона, когато ръководството потвърди подкрепата си за своя треньор. Така, че това са футболистите, това е треньора, просто Чиро трябва да измисли нещо с което да преобрази отбора. Една загуба срещу Рома би нанесла страхотен удар по амбициите на Юве за Шампионската Лига, което означава, че ни очаква много интересен двубой.

Отборът на Рома започна сезона зле, но след смяната на Спалети с Раниери влезе в нужните релси и зае мястото което му се полага. В момента „вълците" нямат загуба от 28 октомври, когато бяха победени от Удинезе. В класирането римляните са трети след като отнесоха Дженоа в последният си мач от първенството с 3:0, а една победа над „бианконерите" би направила разликата между двата отбора 5 точки и ако не допуснат грешка до края, амбициите за класиране в Шампионската лига ще станат реалност.

Интересното е, че Раниери в миналия сезон не дотренира Ювентус в последните два кръга след като в продължение на два сезона бе начело на клуба, а в настоящия сезон пое Рома след загуба на тима от... Ювентус.

Кадровите проблеми за Чиро Ферара станаха известни и на хората, които не се интересуват от футбол. Поради контузии отпадат за срещата Якуинта, Каморанези, Касерес, Трезеге, Джовинко, Поулсен и Мароне. На всичкото отгоре Фелипе Мело е наказан. Така специалистът ще може да разчита в атака на Амаури и Дел Пиеро, а зад тях ще застане Диего. В средата на терена ще видим Сисоко отдясно, Маркизио в центъра и новото попълнение Кандрева отляво. Схемата 4-3-1-2, която прилага Ферара ще позволи когато отбора атакува Диего да се вклинява между двамата нападатели, а Кандрева и Сисоко ще подпомагат атаката от втора линия.


Клаудио Раниери няма да може да разчита на Окака, Тонето, Андреоли и Баптища, които са контузии. От групата отпаднаха Еспозито, Артур, Чичиньо, Пит, Фати и Лобонт. Тактическата постройка е 4-3-1-2 с Тони и Тоти отпред, а зад тях ще застане Перота. Треньорът обаче обеща днес изненади в атака, което може да означава и постройка 4-3-3, но това ще разберем при обявяване на стартовите състави на двата отбора. В средната линия ще видим Тадей, Писаро и Де Роси. Индикациите за Бурдисо, Мота и Вучинич са, че ще бъдат на резервната скамейка и най-вероятно в зависимост от събитията ще бъдат пуснати в игра на по-късен етап от мача.

Срещата се очертава да бъде много интересна поради две причини. Първата е завръщането на Раниери в Торино, но този път срещу бившия си клуб. А втората, по-важната е, ще утвърди ли Рома позициите си с една победа, което ако стане би утежнило положението на „Старата госпожа" още повече.

По принцип, в момента формата на двата отбора дава предимството на страната на римляните. Отборът е набрал скорост, играе с настроение, а футболистите ще се опитат да си върнат за загубата през есента. От Ювентус са на другия полюс и след неуспехите, самите футболисти вече не си вярват, но пък в този мач може да надскочат себе си. Рома обаче има едва две победи при рандевутата си и то срещу аутсайдерите Аталанта и Сиена, и са допуснали цели 16 гола. Всичко това прави срещата интересна откъм прогнозиране и непредсказуема. Въпреки, че настоящото дерби попада в сянката на миланското между Интер и Милан, тук ни очакват също големи емоции, съпроведени с огромен заряд. Аз си мисля все пак, че завръщането си в Торино Раниери няма да отпразнува с победа. Няма и да загуби обаче....

Прогноза за: Ювентус - Рома 1:1


Последни 5 мача:

Ювентус: ЗПЗПЗ


Рома: ПППРП

 

Досегашни срещи:
Ювентус - Рома

33 мача
14 победи за Ювентус
12 равенства
7 победи за Рома
Голова Разлика: 49:38 за Ювентус


Коефициенти от bet365:

Ювентус - 2.50
Равен - 3.10
Рома- 2.90

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
289