Наполи - Милан: Пропадането на росонерите ще продължи


Н. Гавазов

Наполи - Милан: Пропадането на росонерите ще продължи

Наполи - Милан
Стадион: "Сан паоло", Неапол
Дата: 03.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Наполи посреща Милан в опит да се задържи в борбата за място в Шампионска лига. По време на лошата серия през март хората на Рафа Бенитес успяха да вземат само две точки от 15 възможни и по всичко изглеждаше, че "партенопеите" са се предали. Последваха обаче три победи, които съвпаднаха с някои лоши резултати на конкурентите, а това даде надежда, че все пак сезонът ще завърши добре. До средата на тази седмица, когато Наполи претърпя поражение при гостуването си на Емполи и остана на пет точки от двата столични тима. Може да кажем, че неаполитанците изчерпаха всякаква възможност за грешка и оттук до края трябва да вземат всичките си срещи, ако искат да играят в Шампионска лига. Впрочем, хората на Бенитес имат и друга възможност, да се класират за престижния турнир като спечелят Лига Европа. Остава да видим какво ще направи Наполи и най-важното - дали отборът ще намери сили да се справи с напрежението в края на сезона.

Интересното около Милан е свързано не със спортните резултати, които са повече от плачевни, а с продажбата на клуба. По всичко изглежда, че сделката ще се състои, а според слуховете, новият собственик възнамерява да върне тима на позициите, на които се намираше през последните 30 години. Не е ясно по какъв начин ще стане това в условията на финансовия феърплей, но определено Милан е изправен пред големи реформи. Иначе, както казахме, спортните резултати еда ли могат да бъдат по-зле. "Росонерите" нямат победа в четвърти пореден мач, като загубиха последните си две срещи. Особено болезнено бе поражението при домакинството на Дженоа в средата на седмицата, която остави тима на десето място, по-близо до Емполи и Сасуоло, отколкото до топ 6.

Домакините са без Мичу, Сунига, Де Гузман и Стрнич. Не е изключено преди полуфинала в Лига Европа да видим още ротации от Бенитес.

Филипо Индзаги не може да разчита на Мексес, Монтоливо, Есиен, Менез, Абате, Алекс и Ел Шаарави. Сусо и Реми продължават с възстановяването си.  Напълно е възможно в първите минути да се появи Салваторе Бокети.

В други години, при други обстоятелства този мач щеше да има характер на дерби. Как обаче да кажем, че това е така сега, когато Милан е толкова слаб? При цялото ни уважение към феновете на "росонерите", но единствената що-годе читава линия е тази на вратаря. А отборът още повече се срина в последните си срещи, като е очевидно, че Индзаги тотално загуби контрол над своите подчинение. На всичкото отгоре Менез отнесе наказание от 4 мача, което още повече лиши миланци от креативност в нападение. Тогава, вярва ли някой, че Милан може да постигне положителен резултат на "Сан Паоло"?

Прогноза: Наполи - Милан 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178