Анонс на 26-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 26-ти кръг от Серия А

Сампдория - Каляри
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 07.03.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Дино Томази

Сампдория изглежда не може да намери постоянство през 2015-та година, като постигна само една победа в последните си 6 домакинства. 5 от тях обаче бяха равенства.

Каляри успя да спечели само точка в последните си 5 срещи в лигата. Така Джанфранко Дзола вече може би изпитва напрежение за новата си позиция начело на клуба.

Домакините посрещат няколко ключови играча обратно в състава, като само Езекиел Муньос е контузен. Очаква се Едер и Муриел да са по крилата, а Ето'о да заеме едно от местата на резервната скамейка.

За гостите капитанът Даниеле Конти е наказан, както и Жоао Педро. Това означава, че Лоренцо Крисетих ще намери място в средата. Очаква се Самуеле Лонго да започне в предни позиции, след като Сау не е във форма.

Домакините ще потърсят възможността да се върнат на пътя на победата срещу един от удобните опоненти в лигата. 

Прогноза: Сампдория - Каляри 2:0

 

Чезена - Палермо
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 08.03.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Лука Банти

Три победи и равен в последните 6 кръга допринесоха за това Чезена да се превърне в един от отборите в най-добра форма в лигата. Така този отбор застигна Каляри и Аталанта, но сигурността все още е далеч. Все пак увереността в състава се върна и целта е ясна.

Докато работеше над проблемната си форма като гост, Палермо влоши и домашната, като загуби две точки срещу Емполи и така отново се препъна в преследването на европейските места.

Двата отбора имат доста проблеми с липсващи играчи. Проблеми за домакините имат Лука Валцаниа, Гидо Марилунго, Андреа Табанели, Рикардо Кацола, Зе Едуардо, Даниеле Капели (наказан), Нико Пулцети и Франческо Рендзети. За гостите аут са Лазаар, Морганела, Гонзалес и Рисполи.

Палермо може най-накрая да спечели точки на гости, след като пътува за един от най-малките отбори в лигата. Домакините обаче преобърнаха формата си и се наслаждават на футбола. 

Прогноза: Чезена - Палермо 1:0

 

Парма - Аталанта
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 08.03.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

След случилото се в последните два кръга Парма може би не само няма да съхрани мястото си в елита, но и мястото си на своя стадион, след като поради финансовите проблеми и този мач може да бъде отложен или отменен.

Едоардо Рея вероятно ще бъде доволен на отлагането на този мач, защото това ще му даде повече време да поработи с новия си отбор. Същевременно липсата на игра тук може да означава липса на възможност моралът в тима на гостите да се покачи с победа преди посрещане на Удинезе.

Очаква се при евентуален старт на мача играчите на Парма да покажат чест, защото може би не са мислили, че ще играят отново този сезон. Същевременно амбициата на гостите е спасението.

Прогноза: Парма - Аталанта 0:1

 

Емполи - Дженоа
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 08.03.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Фабио Мареска

Преди 5 кръга Емполи и Каляри бяха равни с по 19 точки и бяха опасно близо до дъното. От тогава Емполи взе 9 точки, а Каляри само една.

С мач по-малко от своя опонент Дженоа изглежда като претендент за шестото място. Това означава, че въпреки един много успешен сезон, концентрацията в състава ще трябва да остане на добро ниво до самия край на кампанията.

Ръководството в Емполи върши много добра работа и показа увереност в Маурицио Сари дори в тежки моменти в сезона. Мениджърът се отплати с прекрасни резултати и добра игра на терена. Този мач противопоставя двама треньори с много различен подход във футбола. Това може да се превърне в тактически урок за всеки зрител. Дженоа има по-добра дълбочина и отбор, но Емполи вече се организира по впечатляващ начин.

Прогноза: Емполи - Дженоа 1:1

 

Киево - Рома
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 08.03.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени

Киево спечели два и завърши равен в един от последните 4 срещи, но загуби важен мач за 6 точки срещу Емполи.

Рома се провали в своя шанс да се завърне в битката за титлата когато завърши при 1:1 с Ювентус, и сега този отбор ще трябва да приключва кампанията оглеждайки се назад за Наполи и Лацио.

Домакините нямат проблеми в състава, след като Рубен Бота вече изтърпя наказанието си. Така само Николас Фрай е контузен и ще липсва.

В отбора на Руди Гарсия има твърде много проблеми, и не е ясно как той ще подреди отбраната си, след като Василис Торосидис и Янга Мбива са аут, а Хосе Холебас е болен. Балцарети, Кастан, Строотман, Ибарбо и Майкон са контузени, а Думбиа е под въпрос.

Скудетото приближава края си и напрежението над Гарсия вече започна да намалява. Киево знае, че Аталанта и Каляри няма да продължават все така да губят точки, затова ще излезе за равен тук.

Прогноза: Киево - Рома 0:2

 

Удинезе - Торино
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 08.03.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Удинезе успя да вземе само точка в последните четири мача, и сега този отбор се намира в лоша поредица от три поредни загуби.

Торино няма загуба в последните си 12 мача в лигата, като това включва и среща с Наполи. Сега Джузепе Вивес се връща и от наказание, което ще подобри възможностите за играчи на терена. Салваторе Масиело и Алваро Гонзалес са контузените.

За домакините Маурисио Домици е аут, но повече проблеми няма за Андреа Страмачони. Панагиотис Коне и Бруно Фернандес, които до скоро се бореха за титулярно място, може би ще получат такова на резервната скамейка.

В началото на сезона Торо не намираше как да се справи с липсата на играчите, продадени през лятото. Удинезе пък изглеждаше като изненадата в Серия А с ентусиазмът, който донесе Страмачони. Сега тези отбори размениха местата си, благодарение на прекрасните решения от Джампиеро Вентура и постепенното понижение във формата на Удинезе. Сега фаворит в срещата е Торино, който трябва обаче да мисли и за свежестта в състава.

Прогноза: Удинезе - Торино 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207