Анонс на 24-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 24-ти кръг от Серия А

Сампдория - Дженоа
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 21.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Шансовете на Сампдория за третото място гаснат с оглед резултатите в последните няколко кръга и прогреса на Наполи в таблицата. Дженоа изглежда преодкри формата си благодарение на новите си попълнения. Изглежда този отбор все пак ще се бори за европейските места.

И двата отбора се представиха добре в класирането в първата част от кампанията, преди в различни моменти да разочароват с резултатите. Сега точно преди дербито двата отбора имат по 35 точки около 6-ата позиция. За първи път от много време това дерби има значение за състезанието за Европа, което поставя напрежение над съставите.

"Грифоните" са в по-добра форма и изглежда по-бързо интегрираха новите си играчи в тима. Домакинската публика може да наклони везните, но всеки аспект от играта ще има значение.

Прогноза: Сампдория - Дженоа 1:1

 

Емполи - Киево
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 22.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Емполи продължи поредицата си от 3 поредни кръга без загуба с точка срещу Милан, което постави отбора на добра позиция извън опасната зона.

Киево е със същия брой точки след поредните победи над Парма и Сампдория. Николас Фрай е контузен за тима, което означава, че Алесандро Гамберини ще играе на десния бек. Очаква се Меджорини и Бота да водят атаката.

За домакините Рикардо Сапонара е под въпрос. Симоне Верди вероятно ще го замени отново в позицията на плеймейкър.

Не се очаква този мач да е зрелищен, като и двата отбора ще гледат да не правят много грешки. Емполи вероятно ще играе по-добрия футбол, но Киево притежава повече опит в елита и знае как да се готви за тези срещи.

Прогноза: Емполи - Киево 1:0

 

Лацио - Палермо
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

След двете поредни загуби наскоро, Лацио може би се раздели с третото място. Все пак тимът се върна на пътя на победата с триумф над Удинезе, но сега е нужно точките да продължават да се печелят.

Палермо е третият най-добър отбор в мачовете у дома с 25 точки в 12 мача, но на гости нещата не са много позитивни - само 8 спечелени точки в 11 мача.

Формата на Лацио може и да се обясни с многото липсващи - Джентилети, Сиани, Джорджевич, Лулич, Перейриня и Андерсон. Само Риджони е наказан за гостите.

Домакините ще опитат да експлоатират проблемите на своя опонент като гост, като вероятно ще пресира опонента дълбоко в неговата половина. С оглед позицията в таблицата, гостите ще търсят точка.

Прогноза: Лацио - Палермо 2:0

 

Верона - Рома
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 22.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Хелас Верона загуби последните си 3 мача, като допусна 10 гола в процеса и бе застигнат от Емполи и Киево в класирането.

Рома се провали в опита да задържи предимството от гол срещу Фейенорд в Европа, но прогресът все още е опция. В следващите 10 дни Джалоросите ще трябва да изберат къде да съсредоточат силите си, защото липсват много играчи - Балцарети, Кастан, Итурбе, Строотман, Ибарбо и Майкон.

Двата отбора са в лоша форма, но докато Рома може да разчита на точките, събрани в добрия си период по-рано през сезона, за да стои пред Наполи на втората позиция, то Верона губи позиции и пропада към дъното. 

Прогноза: Верона - Рома 1:2

 

Парма - Удинезе
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 22.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

ОТЛОЖЕН

 

Фиорентина - Торино
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 22.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

Фиорентина успя да вземе точка от Тотнъм на "Уайт Харт Лейн", което приповдигна настроението, макар и да отне физически сили от тима.

Торино има по-малка възможност да даде почивка на важни играчи, след като с 2:2 в Лига Европа срещу Билбао в Италия, предимството е за испанците преди преиграването. Все пак Торо се държа със самочувствие срещу далеч по-опитен отбор в Европа.

Гостите не пътуваха през седмицата, което може да направи разликата тук. Фиорентина има качество в състава, и ще разчита на енергийните си запаси за да прекрати поредицата от 10 мача на опонента в лигата без загуба.

Прогноза: Фиорентина - Торино 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172