Анонс на 22-ри кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 22-ри кръг от Серия А

Верона - Торино
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 07.02.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Михаел Фабри

Верона се възползва от двата си поредни мача като домакин в лигата, като спечели 6 точки, но същевременно претърпя поражения в двете си последни гостувания.

Торино успя да разтегли серията си без загуба до 8 кръга с впечатляваща победа с 5:1 над Сампдория в последния кръг. Това означаваше също и трета поредна победа в Серия А.

Торино изглежда намери как да вкарва голове след много затруднения до този момент. Ситуацията с контузените също се подобри и сега аут е единствено Алесандро Гаци. Той ще бъде заменен от Джузепе Вивес в средата на терена. 

За домакините Гилермо Родригес и Якопо Сала са контузени. Очаква се Хавиер Савиола да партнира на Лука Тони в атака. 

Гостите взеха точки от Интер и Сампдория, и след приповдигнатото самочувствие вероятно се определят като фаворити тук. Формата на Верона у дома също е добра и поради тази причина ни очаква един прекрасен сблъсък.

Прогноза: Верона - Торино 1:2

 

Фиорентина - Аталанта
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 08.02.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Дино Томази

След серия много добри резултати, Фиорентина се намира само на 2 точки зад Лацио и Сампдория в класирането на Серия А. Същевременно този отбор прогресира и в Копа Италия, което още повече допринесе за настроението в клуба.

Аталанта изглежда започна добър поход от резултати след 2 поредни победи в последните 3 мача, но освен онзи мач на "Сан Сиро" срещу Милан, формата като гост на тима не е добра.

За домакините Давид Писаро и Стефан Савич се връщат от наказание и ще започнат мача. Марио Гомес и Кума Бабакар би трябвало да играят, като Диаманти и Джилардино вероятно ще са резерви. Аут с травми са Роси, Бернардеши, Лупатели и Акуилани.

За гостите Джанпаоло Белини и Йохан Беналуан се борят за мястото на десния бек. Останалите в постройката ще са познатите имена, като само Урби Емануелсон е с травма.

Домакините ще контролират срещата, като единствено индивидуални грешки могат да лишат тима от победата с оглед показаното напоследък. Аталанта ще изчаква своя противник и ще опита да експлоатира оставените пространства.

Прогноза: Фиорентина - Аталанта 3:0

 

Емполи - Чезена
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 08.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Емполи вече 9 поредни кръга няма победа в Серия А. Сега Чезена ще гледа да се възползва от тази статистика с оглед победите си в последните кръгове. Бианконерите успяха да победят Лацио в последния кръг, а това означаваше втора поредна победа, след като в предишните 20 кръга видяхме само една такава.

Домакините няма да разчитат на наказаните Даниеле Кросе и Рикардо Сапонара тук, като Тиберио Гуаренте е контузен. Пиотр Зелински и Симоне Верди ще се намерят като титуляри с оглед липсващите.

За гостите с травми са Валцания, Марилунго, Табанели и Сучи, а Де Фойдис е под въпрос. Последният е предпочитан вместо Емануел Касачоне на терена, но ако не успее да се възстанови ще сдаде мястото си. 

След като показа добър футбол, но не и резултати, Емполи трябва да покаже по-прагматичен подход и да притисне опонента си. Загуба ще въвлече отбора в битката за оцеляване с Каляри, Киево и именно Чезена.

Прогноза: Емполи - Чезена 0:0

 

Парма - Киево
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 08.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Парма загуби няколко играчи в посока няколко различни отбора или като свободни агенти, след като тимът не успяваше да плаща редовно заплати в последните месеци. На 10 точки от сигурността надеждите на този отбор вече гаснат.

Киево не може да си позволи загуба от предал се вече отбор, който загуби и настроение, и футболисти напоследък. Чезена вкара 6 на този опонент, така че и Киево ще иска победа в битката на дъното. Гостите нямат и никакви проблеми в състава и ще разчитат на най-силната си постройка.

След напускането на Антонио Касано, Парма загуби Фелипе, Габриел Палета, Паоло Де Шели и Африе Акуа. Франческо Лоди също настоява дължимите му заплати да бъдат заплатени. Въпреки това вероятно той ще заеме ролята на плеймейкъра тук. Аут с травми са Биабиани, Кода, Гезал, Жоркера и Лила.

Очаква ни скучен мач тук - предал се отбор срещу такъв, който не предлага зрелищен или добър футбол по традиция. Битката ще е за оцеляване, но може би едностранно.

Прогноза: Парма - Киево 0:1

 

Наполи - Удинезе
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 08.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени

Наполи е на поредица от три кръга само победи в лигата, като тимът може да доближи Рома само на точка с нова победа. Същевременно този отбор е в полуфиналите на Копа Италия.

След добър старт на сезона и временно пропадане в таблицата, Удинезе изглежда намери мястото си в лигата като средняк. Без ключови играчи в атака вероятно търсеният изход от това гостуване ще е точката.

Домакините още не могат да разчитат на Сунига, Инсине, Мичу и Место. Гулам се върна от Африканската купа, но вероятно Иван Стринич ще играе на левия бек. Габиадини може да се появи на мястото на Гузман.

За гостите Антонио Ди Натале и Панагиотис Коне са наказани и ротацията в атака е задължителна. Домици и Баду няма да участват в срещата.

Домакините се надяват да защитят титлата си в Копа Италия, искат да играят в Европа и се целят във второто място в Серия А. Опитът на Рафа Бенитес в такъв момент е ценен, а целите изглеждат все по-постижими.

Прогноза: Наполи - Удинезе 2:0

 

Каляри - Рома
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 08.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Каляри загуби в Бергамо в последния кръг от Аталанта, но под ръководството на Джанфранко Дзола тимът спечели двете си домакинства до момента.

Рома не успя да спечели в последните 4 поредни кръга и по този начин позволи на Ювентус да се откъсне със 7 точки на върха в лигата, дори без да спечели последния си мач. "Вълците" изпаднаха и от Копа Италия и ще трябва да гледат за Наполи, който набра скорост на третата позиция.

Проблемите на Рома може да се коренят в множеството липсващи имена. Кризата лиши състава от цели 7 титуляра. Жервиньо е аут с Кот Д'Ивоар на Купата на нациите. Наказани за срещата са Алесандро Флоренци и Костас Манолас. Контузени са Федерико Балцарети, Леандро Кастан, Хуан Итурбе, Даниеле Де Роси, Кевин Строотман и Виктор Ибарбо, който подписа като заместник на Итурбе и получи травма.

Домакините нямат проблеми и посрещат Рома в добър момент. Те се подобриха много откак Дзола пое волана, и реално могат да създадат проблеми на втория в класирането с оглед всички проблеми на Гарсия. 

Прогноза: Каляри - Рома 1:1

 

Сампдория - Сасуоло
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 08.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Сампдория може би очакваше срещата на този стадион срещу Палермо преди 2 кръга да бъде сложна, и резонно там резултатът бе равен, но в миналия кръг никой не е очаквал Торино да се разправи с 5:1 с този отбор, макар и на гости.

Сасуоло се доказа като убиец на гиганти след победата над Интер, като така дори прескочи опонента си и се намери в горната половина на таблицата.

Домакините ще искат бързо да се върнат на пътя на победата. Те трябва да се възползват от наказанията на Доменико Берарди и Симоне Заза, които са главната движеща сила на Сасуоло. Заедно с тях наказан е и Джанлука Сансоне, а контузени са Пеголо и Теранова. Сасуоло ще е принуден да експериментира в атаката си, но от друга страна пък домакините няма как да знаят какво да очакват от своя опонент в предни позиции и подготовката на бранителите няма да е на ниво.

Прогноза: Сампдория - Сасуоло 2:1 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205