Парма - Ювентус: Мач с много неизвестни


.

Парма - Ювентус: Мач с много неизвестни

Парма - Ювентус
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли


В най - интересната среща на 18 кръг на Серия А се срещат два отбора, които по никакъв начин преди старта на шампионата някой смееше да прогнозира, че срещата между тях ще се превърне в дерби. Парма се завърнаха във висшия ешалон на италианския футбол след изгнание в Серия В, а Ювентус се считаха за основен кандидат за титлата и нищо не предвещаваше, че след 17 изиграни срещи, разликата между двата отбора ще е само две точки, а "пармезаните" открито вече да говорят за класиране в зоната, даваща право на участие в Шампионската лига.

Домакините от Емилия - Романя със своите осем победи досега и четири равенства, съвсем заслужено се намират на мястото което заемат, а нападението е сред първите девет по отбелязани голове. Но най-вече впечатлява рационалната и икономична игра, която прилага отборът и умението да задържа резултатът когато поведе в него.

Срещу първите седем отбора в класирането, "пармезаните" обаче имат само една победа и едно равенство, и три загуби с по 0:2, но това не ги прави по-малко опасни, още повече, че загубите дойдоха при гостуванията. Интересното за отбора е, че повече от половината от точките са постигнати при домакинските мачове.

Ювентус, със своите широко прокламирани в началото претенции за спечелване на Скудетото, някак си не му отиват петте загуби на отбора. Още повече, че три от тях са в последните четири срещи в Серия А. Светъл лъч бе победата над Интер с 2:1 на 5 декември, но всъщност след това торинци допуснаха две загуби, едната на собствен терен от аутсайдера Катания, а като прибавим шамарът от Байерн Мюнхен в Шампионската лига, картината никак не е розова.

В психологически план положението също не е добро: заговори се за смяна на Чиро Ферара, потърсиха се контакти с различни треньори, а в същото време ръководството на "Старата Госпожа" непрекъснато твърдеше, че застава твърдо зад своя треньор. Всичко това нагнети обстановката и добре, че последва двуседмична пауза в първенството за да се успокоят малко нещата.

Срещу първите седем отбора в класирането, Ювентус имат две победи и две загуби, но все още торинци притежават най-доброто нападение след това на Интер. Също така половината от точковия актив е постигнат на чужд терен, което прави тимът на Чиро Ферара опасен гост.

Франческо Гуидолин няма да може да разчита в срещата на Марига и Манзони, които са контузени. Паки и Лукарели са наказани. От състава отпаднаха Русо, Фонтанело, Траоре и Кордова. Схемата, която ще използва наставникът на Парма е 3-5-2, като в центъра на средната линия ще застане Мороне, който ще координира действията в средата на терена, а в същото време ще подсигурява и своите нападатели. Отпред Аморузо ще започне със сигурност, а вероятността Валери да му партнира е 55% срещу 45% за Ланзафаме.

Гостите пристигат без Якуинта, Каморанези и Буфон, които лекуват контузии; Сисоко, който участва на турнира за Купата на Африка, както и наказаният за една среща Канаваро. Схемата с която Чиро Ферара ще се опита да противодейства на своя съперник и да преодолее сгъстената средна линия на домакините е традиционната 4-4-2, с Диего и Трезеге на върха на атаката, а зад тях в центъра на средната линия отбора ще се разположат Фелипе Мело и Маркизио. Интересно ще бъде да видим отляво Де Челие, разбира се ако в последния момент наставникът на „Старата Госпожа" не се откаже от идеята си и не го замени с Поулсен.

Какво може да очакваме от тази среща? Формата в която излизат домакините спокойно бихме казали, че е много добра и те се намират в очевиден възход. При Ювентус нещата са с обратен знак и в момента отборът се намира в ужасяваща форма. В същото време по двама титуляри от защитата и полузащитата на домакините няма да вземат участие в двубоя, за сметка на това обаче виждаме една силно сгъстена и наситена средна линия на отбора, в която място са намерили още двама защитници. Имат ли сили гостите да преодолеят този защитен вал?

Продължавам да си мисля, че Ферара разполага с по-качествени футболисти от тези на своя съперник. Това най-вероятно е известно и на неговия противник Гуидолин. Явно победата в срещата ще се решава с тактическо надиграване и изчакване на противника да сгреши. Всичко ще зависи доколко ще се спазят указанията на треньорите, както и физическата издръжливост на футболистите. Головете ( ако има такива) ще дойдат след бързи контраатаки и използване максимално на свободните пространства в противниковото поле. Много трудно който и да е от двата отбора би върнал гол, а ако Парма успеят да поведат, за Ювентус ще бъде почти невъзможно да обърнат резултата. Много равностойни отбори, с изравнени сили в момента, поради което и ще заложа на равният резултат като най-логичен знак за тази среща.

Последни 5 мача:


Парма:

21 ноември Фиорентина - Парма 2:3 (Серия А)
29 ноември Парма - Наполи 1:1 (Серия А)
06 декември Дженоа - Парма 2:2 (Серия А)
13 декември Парма - Болоня 2:1 (Серия А)
20 декември Рома - Парма 2:0 (Серия А)

Ювентус:

29 ноември Каляри - Ювенутс 2:0 (Серия А)
05 декември Ювенутс - Интер 2:1 (Серия А)
08 декември Ювентус - Байерн Мюнхен 1:4 (Шампионска лига)
12 декември Бари - Ювентус 3:1 (Серия А)
20 декември Ювентус - Катаня 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:
Парма - Ювентус

31 мача
15 победи за Ювентус
11 равенства
5 победи за Парма
Голова Разлика: 53:30 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Парма - 3.10
Равен - 3.10
Ювентус - 2.40

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139