Милан - Парма: Без лимит за подаръци


.

Милан - Парма: Без лимит за подаръци

В събота 31 октомври, от 22.45 часа на стадион "Сан Сиро" Милан ще приеме в среща от 11 кръг на Серия А отборът на Парма. По стечение на обстоятелствата двата отбора са комшии в класирането и заемат 4 и 5 място, като "пармалатите" имат точка повече от своя съперник - 17.

Само допреди три кръга отборът на Милан бе на 9 място в класирането и береше душа след нокдауна в който беше изпаднал след загубата от Интер с 0:4. Унизителната загуба у дома от Цюрих с 0:1 бе капката, която преля и отчая и най-верните фенове за успешен сезон в турнирите. На 4 октомври в среща като гост на Аталанта обаче Роналдиньо в 83 минута вкара гол за 1:1 срещу 16 -я вкласирането и това сложи край на серията загуби на отбора, но никой не обърна внимание на този факт. Победата над Рома в следващия кръг дойде също много трудно с гол на Пато в 67 минута и също никой не реагира. За да дойде зашеметяващата победа на "Бернабеу" срещу мегаломанският отбор на Реал Мадрид, в среща където "росонерите" надиграха тактически съперника си. Очевидно Леонардо по някакъв начин бе изправил на крака полуумрелият си отбор, който победи и Киево и бе на крачка да победи като гост тази седмица Наполи, с което щеше да запише четвърта поредна победа. Уви, това не се случи, защото допусна два гола в 90 минута в допълнителното време на срещатаи да се чуди човек как защита, която е сред шесте най-добри в калчото да допусне такова нещо. Но може би футболът нямаше да е интересен тогава. Все пак Милан в момента са единственият отбор в първенството, който прави серия от петмача без загуба!

Парма играят впечатляващо у дома си и ако не беше загубата от Каляри щяха да имат пълен актив от точки при домакинските си срещи. Навън обаче отборът се представя много колебливо: равенство срещу играещият силно като домакин Удинезе и фаворитът Сампдория, и загуба от Аталанта с 1:3. Все пак грешките на Фиорентина, Палермо и Дженоа позволиха на Божинов и компания да попаднат в зоната осигуряваща участие в Шампионската лига. За да удържат обаче се иска постоянство във всеки един мач, а резултатът от утрешната среща може да ги изхвърли от престижното място. Поради това най-важната цел пред Парма ще бъде да не загуби.

За Милан участие няма да вземе наказаният за една среща Абате. Освен него, поради контузии няма да играят Бонера, Ди Дженаро, Абиати, Ониеву, Сторари, Янкуловски и Неста. Хубавото е, че Гатузо се завърна от лечение, но ще бъде съхранен за да укрепне физическото му състояние. Индзаги и Роналдиньо също няма да започнат срещата. Поради това и тактическата схема ще бъде 4-3-1-2 , с малко по-прибрани към центъра флангови играчи. Решението на Леонардо да постави Зеедорф в центъра зад Хунтелаар и Пато навява мисли, че това е една безумна постъпка на специалиста. Много нестандартно решение, чиито резултати ще видим в събота вечер. За сега никой не може да го критикува, но не вземе ли победата Милан, Леонардо ще бъде разпертушинен. Този човек каза, че ще използва 4-4-2, а втори мач вече залага на 4-3-1-2 ! Аз поне предполагам, че Роналдиньо ще влезе по някое време на мястото на Амброзини и ще застане като трети нападател, а Зеедорф ще мине на фланга. Най-вероятно Леонардо си оставя една вратичка за смяна на постройката в зависимост от това как ще тръгне мача.

Парма ще излезе без контузените Марига, Русо, Писану, Биабиани и Антонели. Наказани играчи няма. Отборът при всички положения ще се стреми да затвори играта и не допусне стрелба от зоната на 25 метра на нападателите на "росонерите", а ако напред успее да стори нещо чрез Божинов и Палучи ще е много добре. Само забележете тактическата схема на отбора: 5-3-2 ! Отборът излезе срещу Интер с подобна схема, но тогава фланговите защитници бяха изтеглени малко по-напред.

Човек като погледне постройката на играта на двата отбора веднага би си направил извода кой за какво излиза в срещата. Обяснима е играта с пет защитници на гостите защото ако не загубят ще продължат да са с едни гърди пред Милан. Явно в тази среща контраатаката ще им бъде силното оръжие. Дали обаче Милан има намерение да подарява точки? Едва ли. Просто защото лимитът за подаръци отдавна свърши и отборът на Леонардо ще се хвърли в яростни атаки чрез които ще търси победата. Очаквам тежък мач за домакините, които ще търсят победата през джунглата от противникови защитници, но тежко ще бъде и за Парма, които ще трябва да устоят на зашеметяващите набези на Пато и компания. В крайна сметка победа за Милан с един гол разлика.

Последни 5 мача:
Милан: РПППР

Парма: ПЗПРЗ

Коефициенти нa bwin:
Милан - 1.52
Равен - 3,85
Парма - 6.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199