Патрик Виейра пред завръщане в Арсенал


.

Патрик Виейра пред завръщане в Арсенал

33 годишният дефанзивен халф на Интер Патрик Виейра е пред сензационно завръщане в стария си клуб Арсенал на когото няколко години беше и капитан, съобщи фантастичната новина CAUGHT OFFSIDE.

Смята се, че той е съгласен на по-малка заплата, но да играе като титуляр в силен отбор и да се подготви за световното първенство следващата година.

Вчера друга легенда на Арсенал -Йън Райт заяви в своето Толкспорт шоу: "Чувам, че Виейра се връща в Арсенал с договор за заплата според изиграните мачове. Това е което чувам и това е което се надявам да се случи".

Треньорът на "Артилеристите" Арсен Венгер по принцип не е голям фен на връщането на възрастни футболисти, но миналият сезон той взе 31 годишният Микаел Силвестър от Манчестър Юнайтед. Освен това пестеливият французин със сигурност ще е изкушен да се възползва от удобната ситуация да вземе такъв класен играч без пари. Друг плюс за сенегалеца с френски паспорт е, че той помогна на Интер да спечели три пъти Серия А и е изключително компетентен полузащитник, а развилите се събития в Арсенал през това лято показват, че отбора има нужда от сигурен футболист на този пост, който да партнира на Сеск Фабрегас.

Интерес към Виейра вече проявиха и от градския съперник на Арсенал - Тотнъм.

Сега е интересно дали самият Арсен Венгер ще потвърди за новината и какво ще бъде решението му. Ако върне Виейра в отбора това ще има много положителен психологически ефект сред феновете, които са отчаяни от продажбите на Емануел Адабайор и Коло Туре на прекия конкурент за Топ 4 - Манчестър Сити.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
138