Интер - Наполи: Самоубийство по италиански


Н. Гавазов

Интер - Наполи: Самоубийство по италиански

Интер - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 09.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Интер и Наполи се срещат в централния мач на кръга в Серия А - двата отбора са главните преследвачи на Ювентус в момента, така че днешният двубой в Милано има всички основания да се превърне в едно вълнуващо противопоставяне, още повече, че всички плюсове и минуси на двата тима са обединени от два фактора: мощната атака и не толкова силната отбрана на съперниците.

Интер победи Ювентус в Торино преди месец, но след това записа три мача без победа, така че успехът над Палермо миналата седмица бе глътка въздух за хората на Страмачони. Впрочем, победата над сицилианците дойде много трудно, след автогол над Гарсия в 74-та минута и „нерадзурите" не успяха да ни убедят в превъзходството си. Така или иначе трите точки оставиха Интер на третото място на 4 пункта от лидера Ювентус.

Наполи от своя страна е втори с 33 точки, с две по-малко от „бианконерите" и с две повече от тима на Страмачони. Тези малки маржове в класирането могат да доведат до всякакви размествания в таблицата, но най-важното е, че запазват надеждите на отборите за спечелване на титлата. „Партенопеите" влизат в двубоя с три победи от пет мача и две равенства, едно от които срещу Милан.

Спорът между Снайдер и клубните босове все още продължава и отново няма да видим холандеца в действие. Почти сигурно Уесли ще бъде продаден през януари, а освен него, извън мача са контузените Алварес, Мудингай, Оби, Киву и Станкович, а Самуел изтърпява наказание. Страмачони ще трябва да реши кой да използва в защитата, но най-вероятно ще постави в центъра на отбраната Силвестър, а в полузащитата Камбиасо. Халфът игра в Лига Европа като бранител, но срещу Наполи той ще бъде на естествената си позиция. Касано се завръща и би трябвало да оглави атаката заедно с Милито.

Гостите не страдат от никакви кадрови проблеми, така че Мадзари ще свика под знамената онези футболисти, за които прецени, че ще са му най-полезни. При всички положения неаполитанския атакуващ триъгълник ще е в състав Кавани - Пандев - Хамшик. Схемата на игра ще е 3-4-1-2, но на моменти и 3-2-3-2, с по-активни действия в атака на Зунига и Маджо.

- Наполи запази вратата си суха в 5 от последните си 7 мача срещу Интер във всички турнири.
- Наполи спечели последните си три мача срещу Интер във всички турнири.
- Интер е непобеден в последните си пет домакински мача.
- Двата отбора вкарват повече след почивката и най-много в последните 15 минути на срещите си.

Това ще е много оспорван и напрегнат двубой. Евентуална загуба ще удари по амбициите на победения, но и по неговия морал, така че в началото на мача може да станем свидетели на по-внимателни действия от страна на 22-та. Интер ще бъде по-дефанзивен по фланговете и ще концентрира играта си в средата на терена, откъдето с дълги топки ще се правят опити да се извеждат Касано и Милито на голови позиции. Гостите от своя страна ще атакуват на широк периметър, използвайки качествата на бързоногите Зунига и Маджо. Слабото звено на домакините е Силвестър и именно тук могат да бъдат съсредоточени атакуващите действия на „партенопеите". И двата тима ще създават много голови положения и имаме всички основания да твърдим, че ни очаква голям и вълнуващ спектакъл, който обаче може да завърши без победител, което ще означава чисто самоубийство в борбата за Скудетото.

Прогноза за: Интер - Наполи 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

18 ноември Интер - Каляри 2:2 (Серия А)
22 ноември Рубин Казан - Интер 3:0 (Лига Европа)
26 ноември Парма - Интер 1:0 (Серия А)
02 декември Интер - Палермо 1:0 (Серия А)
06 декември Интер - Нефтчи 2:2 (Лига Европа)

Наполи:

17 ноември Наполи - Милан 2:2 (Серия А)
22 ноември АИК - Наполи 1:2 (Лига Европа)
26 ноември Каляри - Наполи 0:1 (Серия А)
02 декември Наполи - Пескара 5:1 (Серия А)
06 декември Наполи - ПСВ Айндховен 1:3 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Интер - Наполи

138 срещи
65 победи за Интер
32 равенства
41 победи за Наполи
Голова Разлика: 217:147 за Интер

Коефициенти от bet365:
Интер - 2.30
Равен - 3.30
Наполи - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 2.35
Равен - 3.20
Наполи - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179