Галиани: Финансовата криза изправя италианския футбол пред катастрофа


.

Галиани: Финансовата криза изправя италианския футбол пред катастрофа

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани има своето обяснение за краха на италианските тимове в европейските клубни турнири. Според трансферното гуро на “росонерите” световната криза е в основата на провала.

“Световната финансова криза е основната причина за отпадането на италианските отбори от Европа. Факт е, че английските клубове притежават стадионите си, които винаги са пълни. Това им носи много повече пари, отколкото на нас. До преди 10 години правихме много повече от англичаните и испанците”, каза Галиани пред радио “КисКис”.   

“Ако не променим сегашната посока на развитие ще загубим мястото си на трета по сила лига в Европа, а това ще е катастрофално”, добави Галиани.

Той не е учуден от отпадането на Интер от Манчестър Юнайтед: “Искам да напомня, че последната загуба на “червените дяволи” в Шампионската лига беше в полуфинала през 2007 срещу Милан. От тогава те са изиграли 21 двубоя без поражение. Последната им домакинска загуба също бе от Милан през 2005”.

За момента Италия държи третата позиция по клубен коефициент за сезона, но само Удинезе остана да защитава честта на Ботуша, а германия и Украйна са много близо като имат по 3 тима, които не са отпаднали.

Според събраните точки за последните 5 години Италия изостава доста сериозно от Англия и Испания, но има лека преднина пред Германия  и Франция, която трудно ще бъде стопена за 2 сезона.

  Сподели
142