Анонс на 23 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 23 кръг на Серия А

Каляри - Палермо

С изключение на мача в Милано, Каляри се намира в една добра серия от началото на годината, въпреки че игра с Рома, Фиорентина, Ювентус и Дженоа. Десет точки от зоната на изпадащите са достатъчно сигурна граница сардинци да играят без напрежение и с нужното спокойствие. Отборът на Давиде Балардини ще бъде подсилен от плеймейкъра Андреа Косу, който изтърпя наказанието си, докато дългосрочно отсъстващите Ериксон, Нене и Сампайо остават отново извън групата за мача. Екдал ще отстъпи мястото си на Косу, а Ибарбо и Рибейро са в надпревара за партньорство с Пиниля.

Каляри (4-3-1-2): Агаци, Пизано, Канини, Астори, Агостини, Десена, Конти, Найнголан, Косу, Тиаго Рибейро, Пиниля.

Палермо е без загуба в последните си четири мача, но представянето на отбора извън Сицилия си остава проблем за тима - с по-лоши показатели като гост от „рособлу" е единствено Новара. Ако информацията на Дзампарини за арабските инвеститори се окаже вярна, отборът може да се напъне и да се опита да получи визи за евротурнирите, с което само ще повиши своята репутация - възможности за това има, защото Палермо се намира само на пет точки от зона „Европа". Джулио Милиячо се завърна към тренировки, но е много вероятно да започне мача от пейката. Травмата на Миколи ще позволи на Ернандес да започне като титуляр, Бертоло вероятно също ще започне като титуляр, а Захави и Личи са в надпревара за подкрепа на нападателите.

Палермо (4-3-1-2): Вививано, Пизано, Силвестре, Мантовани, Балцарети, Бертоло, Донати, Барето, Захави, Личич, Будан.


Каляри има една от най-добрите защити в Серия А и на родна земя сардинци играят много силно. Може да се получи открит и динамичен мач, в който нападателите на Палермо да се опитат да създадат неприятности на домакините, което да доведе до отбелязването на няколко гола в мача.

Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.00
Равен - 3.20
Палермо - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.00
Равен - 3.10
Палермо - 4.00

Прогноза за: Каляри - Палермо 3:2

 

 

Парма - Фиорентина

Въпреки, че три от последните четири мача на Парма бяха далеч от „Енио Тардини", „дуковете" спечелиха осем точки - достатъчно, за да запази отбора на Роберто Донадони дистанция от десет точки над опасната зона. Все още е под въпрос участието на Даниеле Галиопа, докато Габриел палета и Фабиано Сантакроче почти сигурно няма да играят. Това може да принуди наставника да добави още един играч в средата на терена, така че да се използва формацията 3-5-2. Биябияни евентуално ще отиде на пейката, за да остави в атака Джовинко и Флокари.

Парма (3-5-2): Миранте, Жакардо, Палета, Лукарели, Валиани, Мороне, Марига, Гоби, Модесто, Джовинко, Флокари.

Фиорентина постигна две поредни победи, които вдъхнаха увереност на „виолетовите" и успокоиха нещата в отбора след злополучната домакинска загуба от Лече преди месец. Добрата форма на тима воден от Делио Роси е предпоставка да бъде забравен кошмара от изпадане и да се претендира за място в горната половината на таблицата за класиране. Кролдруп и Ладзари отпадат, а участието на Кхарджа е под въпрос, така че вероятно Оливера може да направи своя дебют с фланелката на „Ла Виола". Варгас и Паскуал са в спор за място на левия фланг, а Йоветич, който пропусна приятелския мач в средата а седмицата ще поведе атаката на своите.

Фиорентина (3-5-2): Боруц, Гамберини, Натали, Настасич, Касани, Бехрами, Монтоливо, Оливера, Паскуал, Амаури, Йоветич.


Двата отбора ще играят с по трима защитници, което предполага много движение и разиграване на топката в средата на терена с цел лишаване на противника от шансове за гол. През второто полувреме двамата треньори могат да рискуват (особено Делио Роси) и играта да стане по-отворена.

Коефициенти от bet365:
Парма - 2.37
Равен - 3.00
Фиорентина - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 2.35
Равен - 2.95
Фиорентина - 3.15


Прогноза за: Парма - Фиорентина 1:1

 

 

Катания - Дженоа


Катания пропусна няколко мача поради лоши метеорологични услови, а отсъствието на победи в четирите срещи след Нова година свали тима близо до зоната на изпадащите. Програмата на хората на Винченцо Монтела е такава, че предстоят гостувания на преки конкуренти, както и домакинство срещу Ювентус, което предполага, че сицилианци оттук нататък ще вложат много усилия в срещите си. Джузепе Белучи е наказан, а Алесандро Потенцо лекува травма и вероятно Маркезе ще бъде върнат в отбраната. Кампаняро и Капуано също отпадат за двубоя с Дженоа и това ще принуди наставника да използва трима човека в отбрана с Бергесио и Бариентос или Кателани в атака.

Катания (4-3-3): Косицки, Мота, Споли, Легроталие, Лама, Иско, Лоди, Биаджианти, Бариентос, Бергесио, Кателани.


Дженоа показа невероятна форма у дома си, побеждавайки последователно три отбора от горната половината на таблицата - Удинезе, Лацио и Наполи. Изпълненията на „грифоните" извън Генуа обаче са много лоши, а лошата вест е, че Джилардино ще бъде извън строя за три седмици. Вероятно Едуардо ще се върне в стартовия състав, а отсъствието на Куцка означава, че в халфовата линия ще играят Белучи и Биондини. Ако Паскуале Марино реши да използва 4-3-3, тогава Велосо ще се присъедини към халфовата линия, в която са още Янкович и Скули.


Дженоа (4-4-2): Фрей, Место, Ганквист, Каладзе, Роси, Белучи, Велосо, Биондини, Янкович, Скули, Паласио.

Дженоа изпитва проблеми при гостуванията си и вероятно домакините ще започнат да атакуват своя противник от самото начало на двубоя. „Грифоните" може би ще отговорят с контраатакуващи действия. Ключът към мача ще бъде постигнато от фланговете: ако Янкович и Скули надделеят над Изско и Лама, Катания няма да може да победи.

Коефициенти от bet365:
Катания - 2.00
Равен - 3.20
Джеоа - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Катания - 2.05
Равен - 3.10
Джеоа - 3.75

 

Прогноза за: Катания - Дженоа 1:1

 

 

Аталанта - Лече

Аталанта спечели само една среща от последните си пет и бергамци се приближиха към опасната зона, но нека не забравяме, че четирите поражения бяха от Милан, Лацио, Ювентус и при гостуването на Палермо, а при това Аталанта бе принуден да играе без голмайстора си Денис, който вече се намира в разположение на Стефано Колантуно. Консигли и Чикарини са наказани и това означава, че Фрезолини и Бриги ще заместят двамата. Фери, Манфредини и Стендардо са в конкуренция за място в центъра на отбраната. Схема на игра 4-4-2 с Денис и Габиадини в атака.

Аталанта (4-4-2): Фрезолини, Раймонди, Стендардо, Лучини, Пелусо, Шелото, Бриг, Кармона, Моралес, Габиадини, Денис


Лече спечели осем точки от последните си пет мача, което е много обещаващо за един отбор, който се бори за оцеляването си. Евентуална победа над Аталанта ще бъде достатъчно доказателство, че „вълците" ще отърват кожата, но засега хората на Косми все още са в опасната зона ма три точки от спасителния бряг. Масимилиано Бенаси е контузен, а Морис Карозиери е наказан. Треньорът трябва да избира между Милионко и Еспозито заместник на Карозиери и е по-вероятно това да бъде бившият защитник на Дженоа. Бертолачи може да започне като титуляр, а Делвекио от пейката. Схемата на игра ще бъде 3-5-2, като Божинов ще се бори с Мюриел за място в атаката на „вълците.

Лече (3-5-2): Жулио Серджо, Одо, Милионико, Еспозито, Куадрадо, Бласи, Giacomazzi, Бертолаци, Бривио, Мюриъл, Ди Микеле

Очакванията са Аталанта да се защитава много организирано, използвайки се максимално от завръщането на Денис. Според мен, рисковано е да се доверим изцяло на домакините в този мач, защото четири загуби в последните пет мача със сигурност са понижили морала на отбора, освен това, Лече се намира в подем и много е вероятно да започне агресивно срещата. Божинов е нетърпелив да се докаже, че може да се справи предизвикателството Серия А, така че очаквам от българина да се превърне в ключов елемент през втората половина в мача.

Коефициенти от bet365:
Аталанта - 1.83
Равен - 3.40
Лече - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 1.83
Равен - 3.25
Лече - 4.33

 

Прогноза за: Аталанта - Лече 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171