Анонс на 22 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 22 кръг на Серия А

Палермо - Аталанта

След две домакински победи една след друга, Палермо взе точка с невероятна игра в Милано срещу Интер. Мути, който беше пред уволнение в началото на годината върна доверието в отбора, който може да се опита да запише четвърти мач без загуба. Бачинович и Ернандес отпадат за двубоя, което означава, че наставника ще използва други опции в атака, като например Миколи и Будан, а Личич и Захави ще спорят за място зад нападателите. Муньос ще играе като десен бек, за да създаде възможност в хода на играта да се премине към вариант на игра с трима в защита.

Победата в Чезена даде на Аталанта глътка въздух след лошото начало на годината. В момента бергамци се намират на 15-то място в класирането на седем точки от опасната зона с отлични перспективи да запазят елитния си статут. Даниеле Капели, Джанпаоло Белини, Геман Денис и Кристиано Дони отпадат за мача. Вероятно Трибоки и Габиадини ще водят атаката, а Марилунго отива на пейката. Схема на игра 4-4-2.

Палермо винаги е играел силно у дома си и се очаква „росанеро" да го направят отново. Ако Миколи и Будан не загубят самообладание, гостите нямат никакъв шанс.

Коефициенти от bet365:
Палермо - 1.80
Равен - 3.40
Аталанта - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 1.80
Равен - 3.30
Аталанта - 4.60

Прогноза за: Палермо - Аталанта 3:1

 

Лече - Болоня

Лече взе седем точки в последните си четири мача, но „апулийските вълци" все още са далеч от спасителния бряг. Определено обаче Серси Косми свърши отлична работа и най-важното е, че наставника накара футболистите си да повярват, че отбора може да оцелее. Луиджи Фалконе и Жулио Серджи отпадат за двубоя, но Карозиери вече е на разположение, въпреки че треньора може в защита да гласува доверието си на Одо, Милионико и Томович. Лече посрещна Божинов, но българинът ще започне двубоя на пейката. Схема на игра 3-5-2 с Куадрадо на десния фланг на полузащитата.

След една победа и три последователни равенства, включително срещу Наполи и Рома, Болоня е с пет точки над своя съперник и с мач в повече, което определено дава надежди за оцеляването на отбора, въпреки че загуба в Апулия може да се отрази върху морала на отбора. Никола Пулсети, Панайотис Коне и Симоне Лория няма да могат да помогнат на Болоня и вероятно Раджи, Антонсон и Портанова ще започнат в защита. Акуафреска се завръща, но вероятно ще започне от пейката. Диаманти и Рамирес ще подпомагат самотния нападател Ди Вайо. Схема на игра 3-4-2-1.

Очакванията са Лече да атакува от първата минута, опитвайки да се възползва от скоростта на фланговите си играчи. Болоня ще се защитава и разчита на контраатака. Логиката сочи, че домакините би трябвало да победят, още повече, че ще имат подкрепата на своята публика, която спря да протестира срещу Борда.

Коефициенти от bet365:
Лече - 2.30
Равен - 3.20
Болоня - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Лече - 2.25
Равен - 3.10
Болоня - 3.20


Прогноза за: Лече - Болоня 2:0

 


Новара - Каляри

Новара в момента се намира в много дълбока вода. Отборът загуби шест поредни мача, включително и сблъсъка с Милан за Купата на Италия и спокойно може да твърдим, че пиемонтци са най-вероятния изпадащ тим. Новият треньор Мондонико притежава достатъчно опит за да изправи тима, но ситуацията е много лоша. Франческо Марианини, Карло Луди, Такаюки Маримото, Иван Раданович и Ахил Косер са извън строя. Мондонико практикува схема 3-5-2 и вероятно това ще бъде стила на Новара оттук нататък.

Каляри изигра страхотен мач срещу Рома и за пореден път доказа, че на „Сант'Елиа" никой не трябва да се чувства комфортно. Сардинците не са под натиск и заемат удобното 11-то място, далеч от опасната зона, което означава абсолютно спокойствие около треньора Балардини и неговите хора. Нене, Себастиан Ериксон, Андреа Косу, Лоренцо Ариаудо и Руи Сампайо са извън строя. Екдал и Тиаго ще се борят за мястото на наказания Косу в атаката, Ибарбо и Пиниля се очаква да започнат като титуляри, въпреки впечатляващата игра на Рибейро през седмицата.

Очакванията са Новара да бъде по-агресивния отбор, но на тима все още липсва подходящ стил на игра. Каляри не е убедителен извън Сардиния, но в последните си мачове отбора изглежда доста организиран.

Коефициенти от bet365:
Новара - 2.80
Равен - 3.10
Каляри - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Новара - 2.75
Равен - 3.10
Каляри - 2.55


Прогноза за: Новара - Каляри 1:1

 

Киево - Парма

Киево записа две победи в последните си четири мача и „летящите магарета" се намират на комфортното десето място в таблицата за класиране, без да са подложени на натиск относно оцеляването си. С изключение на Хатемаж, който е наказан, Ди Карло разполага с пълен състав за мача. Вероятно треньора ще използва същия състав, с който победи при гостуването си Новара, освен ако не реши да де почивка на някой от нападателите. Ако това се случи, Москардели ще играе от първия съдийски сигнал.

Парма е в серия от три мача без загуба, като тима воден от Донадони не игра през седмицата срещу Ювентус заради снеговалежите в Северна Италия. Морала на отбора е висок и няма как да бъде иначе, защото „дуковете" въпреки 13-то си място са на безопасно разстояние от опасната зона. Фабиано Сантакроче е под въпрос за сблъсъка. Треньорът вероятно ще запази схемата 3-4-3, с която отбора му спечели точката в Катания. При това положение няа никакви съмнения, че Флокари ще играе заедно с Биябияни и Джовинко, докато Окака най-вероятно ще влезе в игра на по-късен етап от срещата.

Двата отбора са доста далече от опасната зона и това може да направи мача отворен. Парма ще се опита да използва повече фланговете, докато стила на Киево ще бъде атака през центъра. Общо взето очакванията са за приятен и динамичен мач, в който и двата тима може да бъдат щастливи на точката.

Коефициенти от bet365:
Киево - 2.30
Равен - 3.10
Парма - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 2.25
Равен - 3.00
Парма - 3.30


Прогноза за: Киево - Парма 1:1

 


Фиорентина - Удинезе

Последната победа на Фиорентина бе втора в последните седем мача на „виолетовите", но тя може да даде тласък за добро представяне през втората част на сезона. „Ла виола" се намира далече от зоната на изпадащите, но и далече от местата, даващи право на участие в евротурнирите, така че поставените преди началото на сезона цели едва ли ще могат да бъдат изпълнени. Кролдруп, Оливера и Кхарджа отпадат за двубоя срещу Удинезе. Салифу и Паскуал са готови за игра, но те са в конкуренция за място в полузащитата с Ладзари и Варгас. Няма съмнение, че Йоветич и Амаури ще водят атаката. Схема на игра 3-5-2.

Удинезе редува победи със загуби, но общо взето представянето на отбора е добро на фона на отсъствието на някои основни играчи, особено на тези, които участват в Купата на Африка. Фриулци в момента се намират на трето място в класирането и е нереалистично да твърдим, че са в борба за Скудетото, но хората на Гуидолин имат сили да се преборят за участие в Шампионската лига догодина. Барето, Кода, Фабрини, Пинци, Данило, Баду и Асамоа продължават да се намират извън отбора, но Бенатиа се завърна и ще е на разположение на своя треньор. Феронети ще запази мястото си в стартовия състав, а Фернандес и Паскуал са в надпревара с Армеро да играят на фланга или в средата на терена. Схема на игра 3-5-2.

Твърде вероятно е в началото на мача Удинезе да се опита да задържа повече топката в средата на терена, от което могат да възникнат проблеми за „виолетовите". Ако домакините избегнат гол в тези минути, спокойно биха потърсили победата по-късно.

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.30
Равен - 3.10
Удинезе - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.35
Равен - 3.10
Удинезе - 3.20


Прогноза за: Фиорентина - Удинезе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165