Агент: Милан вече преговаря за привличането на Монтоливо


А. Павлов

Агент: Милан вече преговаря за привличането на Монтоливо

Ръководството на Милан възнамерява да привлече в своя състав още един полузащитник и в тази връзка трима състезатели се свързват усилено с италианския шампион. Вариант за Росонерите е халфът на Дженоа Юрай Куцка, играчът на Ливърпул Алберто Акуилани също може да акостира на "Джузепе Меаца", а най-близо до преминаване в Милано изглежда доскорошният капитан на Фиорентина Рикардо Монтоливо.

26-годишният италианец има още година по договора си с Виолетовите и вече на няколко пъти заяви, че няма намерение да продължи своя контракт. След като отхвърли предложението за удължаване на договора си, Монтоливо се прости с капитанската лента на флорентинци. Първоначално халфът смяташе да изпълни договора си с клуба от Тоскана, но сега по всичко личи, че националът на Италия ще напусне "Артемио Франки", като собственикът на Фиорентина Андре Дела Вале все пак ще иска да получи някаква сума при евентуална негова продажба.

"Това, че Рикардо не продължи своя контракт с Виолетовите, е лично негово право. Такива неща се случват по целия свят, без това да се превръща в някакъв сапунен сериал, което за съжаление стана в този случай", отбеляза агентът на полузащитника Джовани Бранкини.

"Монтоливо беше на разположение на Фиорентина, не желаеше трансфер в друг клуб и искаше да спази договора си. Мисля, че Милан вече е преговарял с Фиорентина относно евентуалното привличане на моя клиент", допълни Бранкини.

  Сподели
104