Наполи зарадва малко феновете си с победа над Монца (видео)


FUTBOL-TV

Наполи зарадва малко феновете си с победа над Монца (видео)

Наполи постигна победа като гост на Монца с 4:2 в двубой от 31-ия кръг на италианското футболно първенство. Шампионите от миналия сезон прекъснаха серията си от три срещи без успех и заемат седмо място във временното класиране в Серия А с 48 точки, на две зад шестия Аталанта.

Тимът на Монца допусна втора поредна загуба и се намира на 11-а позиция с 42 точки.

Домакините поведоха с 1:0 още в деветата минута на срещата след попадение на босненския нападател Милан Джурич и запазиха преднината си до края на първото полувреме, въпреки че в 40-ата минута гостите имаха претенции за дузпи след падане на Виктор Осимен в наказателното поле.

Футболистите на Наполи вкараха топката във вратата на Монца в 49-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Гостите все пак обърнаха развоя на мача в своя полза след два бързи гола в рамките на две минути в 55-ата и 57-ата. Виктор Осимен изравни за 1:1 след страхотен удар с глава, възползвайки се от центриране на Андре-Франк Ангиса. Малко по-късно Матео Политано бе точен за 2:1 в полза на Наполи.

Пьотр Желински увеличи преднина на гостите на 3:1 в 61-ата минута на двубоя, но минута по-късно Монца намали след като полузащитникът Андреа Колпани се разписа за 2:3.

В 66-ата минута влезлият като резерва Джакомо Распадори подпечата победата за гранда от Неапол с попадение за крайното 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
60