Тази вечер Рим е червен! (видео)


FUTBOL-TV

Тази вечер Рим е червен! (видео)

Точен удар с глава на Джанлука Манчини при ъглов удар на Пауло Дибала се оказа достатъчен, за да даде на Рома победата с 1:0 срещу стария съперник Лацио в първото за треньора Даниеле Де Роси Дерби дела Капитале.

С този успех римските вълци събират 55 точки на 5-ото място, само на 2 точки от 4-ия Болоня. Лацио е 7-и с 46.

В първите 120 секунди Леандро Паредес видя как неговият удар от полуволе се спира в напречната греда, докато Чиро Имобиле стреля в малката мрежичка от външната страна. За лациалите защитникът Николо Казале отрази удар на Диего Йоренте от близо, за да запази нулевото равенство.

Двата отбора продължиха в същия дух и в средата на първата част, за да се стигне до корнер в 42-ата минута. Преди него домакините също имаха възможност след центриране на Стефан Ел Шаарауи. При изпълнението му от Дибала подаде на Манчини, който остана непокрит и просто чукна топката в мрежата. Това беше първият гол, който Джалоросите вкараха срещу Лацио от март 2022-а насам, слагайки край на серия от четири поредни мача без попадение в Серия А и в турнира за купата.

Второто полувреме също започна с положение за Рома, създадено от Лукаку и пропуснато от Ел Шаарави. Даичи Камада вкара в 64-ата минута попадение за Лацио след подаване на Матео Гендузи, но то беше отменено заради засада.

За Рома в игра се завърна Тами Ейбрахам почти година след сериозна контузия на връзките на коляното. В края на срещата обаче преобладаваха нервите и английският бързак не успя да покаже кой знае колко от качествата си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
171