Финансовата полиция разследва Милан


Н. Гавазов

Финансовата полиция разследва Милан

Милан е изправен пред нова сериозна опасност след последното разследване на властите срещу "росонерите“. Представители на финансовата полиция претърсиха вчера клубните помещения на "червено-черните“ от Милано, събирайки документация за новия съдебен процес, който се готви срещу този клуб. Както съобщават италианските медии, в центъра на разследването са директорите Джорджо Фурлани и Иван Газидис и тяхното поведение по време и след покупко-продажбата на клуба, извършена през август 2022 г.

Газидис е бивш генерален мениджър на Милан, който беше наследен от Фурлани, и двамата са заподозрени в укриване на доказателства около детайли от процеса на изкупуване, нещо, което беше поискано от Италианската футболна федерация, но документите така и не бяха изпратени от висшето ръководство на клуба.

Информацията от Италия гласи, че федерацията ще подаде доклад срещу Милан за нарушение на член 32.5, който се отнася до непредоставяне на документи, изисквани от официалните федерации и спортни органи. За този тип провинения следват различни наказания, като най-ниското е парична санкция, но спокойно могат да се отнемат точки, нещо, което медиите съобщават за този процес срещу "росонерите“.

Цялата ситуация се следи отблизо от УЕФА, готова да накаже допълнително италианския клуб, ако бъде признат за виновен за нарушението.

Освен това собствениците на Милан имат дял във френския Лил, така че според правилата на УЕФА може да има конфликт на интереси и някой от клубовете да получи забрана за участие в евротурнирите.

Тъй като има разследване за Милан и друг вид нарушение в операцията, италианският отбор може да бъде санкциониран и да не участва в европейските турнири през следващия сезон, което със сигурност ще остави сериозни последствия за бюджета за следващите няколко години.

  Сподели
72