Интер затвърди чудовищната си форма и срещу Аталанта


FUTBOL-TV

Интер затвърди чудовищната си форма и срещу Аталанта

 Интер затвърди чудовищната си форма и срещу Аталанта. Тимът от Милано се наложи с 4:0 над своя съперник в отложен мач от 21-ия кръг на Серия А. Това беше осма поредна победа за "нерадзурите" в Калчото и 11-а във всички турнири.

На "Джузепе Меаца" Матео Дармиан откри резултата в 26-ата минута. Лаутаро с хитър пас изведе Хенрик Мхитарян зад защитата, вратарят Карнезеки излезе да пресрещне арменеца, но вместо да улови топката само я изби в краката на Матео Дармиан, който я прати в опразнената врата за 1:0.

В края на първото полувреме Лаутаро Мартинес уцели напречната греда с мощен удар. В добавеното към първите 45 минути време аржентинецът вкара страхотно попадение за 2:0. 

В 51-ата минута ВАР се намеси за игра с ръка на Ханс Хатебур в наказателното поле. След дълго разглеждане все пак беше посочена бялата точка. Ударът на Лаутаро беше спасен от Карнезеки, но топката се озова във Федерико Димарко, който вкара за 3:0. 

В 71-вата минута Давиде Фратеси също записа името си сред голмайсторите. Така отборът на Симоне Индзаги запази преднинанта си от 12 точки на върха пред Ювентус - 69 на 57. Аталанта пък е пети с 46 пункта. 

  Сподели
135