Милан постигна целта си срещу Наполи


FUTBOL-TV

Милан постигна целта си срещу Наполи

Милан победи шампиона Наполи с минималното 1:0 на стадион "Сан Сиро“ в дербито от 24-ия кръг на италианската Серия А.

Единственото и победно попадение реализира Тео Ернандес в 25-ата минута. Страхотна комбинация на скорост между Ернанедс и Леао завърши с асистенция на португалеца, а защитника на Милан реализира в близкия ъгъл. Четвърти гол на Тео Ернандес за сезона. 

Три минути по-късно Рафаел Леао стреля от границата на наказателното поле на Наполи, като топката летеше към горния ляв ъгъл на вратата, но Голини се отчете с добро спасяване.

Наполи така и не отправи точен удар във вратата на Менян през първото полувреме.

Двадесет минути преди края на редовното време Милан пропусна чудесна възможност да реши всичко с второ попадение. Тогава Юнус Муса действа отлчино в половината на гостите, превзе пространство и изведе отляво в наказателното поле Леао. Португалецът залъга съперник, заложи топката на десния си крак и стреля коварно, но близо покрай лявата греда на Голини в аут.

В 80-ата минута резервата Йеспер Линдстрьом отправи първия точен удар за Наполи, който обаче бе уловен от Менян. Три минути след това Андре Франк Замбо Ангиса стреля от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда на Менян.

  Сподели
139