Фиорентина излъга Верона


FUTBOL-TV

Фиорентина излъга Верона

Фиорентина трябва да благодари на късмета си и на своя вратар Пиетро Терачано, който спаси ранна дузпа и помогна на отбора да победи Верона с 1:0.

Фиорентина стигна до успеха благодарение на попадение на Лукас Белтран в 78-ата минута и се изравни с по 27 точки с Наполи, който заема 4-ото място. Гостите от Верона са предпоследни с 11.

Пиетро Терачиано спаси дузпа в 4-ата минута, която сам предизвика, и направи серия от спасявания в цялото протежение на мача. Още във 2-ата минута Майкъл Фолоруншо изпревари Терачано, който около 10-ия метър го подсече. Стражът обаче компенсира грешката си, след като спаси удара от бялата точка на Милан Джурич, както и последващото действие на Сирил Нгонге.

В 18-ата минута М'Бала Нзола вкара топката във вратата след подаване на Белтран, но попадението не беше зачетено заради засада. До края на първата част обаче веронци бяха много по-активни и Терачано трябваше да спасява воле на Джурич, както и удари по земята на Нгонге и Фолоруншо.

След почивката стражът продължи с отличните си изяви и извади под гредата на Исак Хиен. Чак след 70-ата минута Фиорентина погледна напред, а вратарят на жълто-сините Монтипо трябваше да се разтяга максимално, за да извади бомбен изстрел на Роландо Мандрагора.

В 78-ата минута Фиорентина най-накрая излезе от задънената улица с първия гол на Белтран в Серия А. Бруно Амионе направи хаотичен опит да изчисти удар на Иконе в наказателното поле, но Белтран реагира по-бързо от всеки друг, буквално взривявайки мрежата от 12 метра с отлично сервираната му топка.

  Сподели
167