Ювентус - Каляри: "Бианконерите" ще оглавят класирането


Н. Гавазов

Ювентус - Каляри:

Ювентус - Кяляри

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 11.11.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Марко Пичинини

      

След като спечели пет мача от шест без да допусне гол и на практика се самообяви за истински претендент за Скудетото, Ювентус приема скромния Каляри, който обаче се намира в прекрасна форма.

Наслаждавайки се на най-добрия си старт на сезон от последното спечелване на титлата през 2019-20 г., Ювентус е най-близкият съперник на лидера в Серия А Интер след 11 мача - и до голяма степен една от заслугите за това е отличната игра в защита на торинци.

Никой отбор не е записвал повече чисти мрежи от "бианконерите" в петте най-добри европейски лиги - осем. Хората  на Макс Алегри наскоро затвориха врати срещу Фиорентина на Стадио "Артемио Франки", където ранният гол на Фабио Мирети на почивката предостави възможност на гостите да се отдръпнат дълбоко и в крайна сметка да разочароват своите доминиращи домакини миналия уикенд.

След като също така спечели дербито в Торино и победи съперника си за титлата Милан, Ювентус на практика показа, че е сила, с която всички трябва да се съобразяват през този сезон.

Преди пътуването си до Торино, Каляри загуби всеки от последните си шест мача като гост срещу Ювентус в лигата, така че статистиката със сигурност не е на тяхна страна този уикенд, което не е изненада.

Въпреки това, внезапен прилив както на точки, така и на голове повиши увереността в лагера на сардинци, които се измъкнаха  от зоната на изпадащите и се класираха за 16-финалите на Купата на Италия.

Никой отбор от Серия А не е вкарал повече от Каляри от началото на октомври, като победителите в плейофите на Серия В от миналия сезон успяха да спечелят още три точки миналата неделя.

Отборът на Клаудио Раниери посрещна Дженоа в Сардиния след като вкара 4 гола за победата над Фрозиноне и елиминирането на Удинезе в Купата на Италия. Головете на Николас Виола и Габриеле Запа през второто полувреме осигуриха домакинска победа с 2:1.Така Каляри събра 9 точки и се намира на 17-то място в таблицата за класиране.

Фабио Мирети трябва да се присъедини към Мануел Локатели и Уестън Маккени в халфовата линия на Ювентус в събота, тъй като титулярът Адриен Рабио трябва да изтърпи наказание за натрупани картони.

Тим Уеа е извън терена поради контузия, както и дефанзивното трио Матиа Де Шилио, Данило и Алекс Сандро също не са на разположение.

Междувременно гостите остават без Нахитан Нандез (бедро) и дългосрочно отсъстващия Марко Рог поради контузия.

"Бианконерите" спечелиха 11 от последните си 12 срещи в лигата с Каляри, средно по 2.3 гола на мач и записвайки осем чисти мрежи в процеса.

Тежък мач очаква гостите - Каляри допусна повече голове от открита игра от всеки друг отбор от Серия А през този сезон (18) и е очевидно, че не е кандидатът, който да сложи край на страхотната поредица от чисти мрежи на своите домакини. Победата би поставила Ювентус начело на таблицата - макар и само за ден - и това трябва да е допълнително вдъхновение за домакините.

Прогноза: Ювентус - Каляри 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Каляри (Клаудио Раниери)
 
Скуфет
   
Запа
Голданига
Досена
Ауджело
Прати
Граси
Мукумбу
Манкосу
Лувумбо
Паволети
Влахович
Киеза
Костич
Мирети
Локатели
Макени
Камбиасо
Ругани
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Каляри 2:0

  Сподели
203