Ювентус ще измие срама от уикенда


Н. Гавазов

Ювентус ще измие срама от уикенда

Ювентус - Лече

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 26.09.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Антонио Гиуа

След злощастната загуба през уикенда, Ювентус ще се опита да се върне на победния път, когато във вторник вечер приеме Лече в мач от 6-я кръг на Серия А. "Вълците" обаче са без загуба и изглеждат по-костелив орех от миналия сезон. Ще се справили тимът от Торино със задачата или феновете на "бианконерите" ще изпият още една горчива чаша?

Пътувайки до Реджо Емилия, след като записа три победи от първите си четири мача в лигата, Ювентус изглеждаше на път да започне сезона като основен претендент за Скудетото. Торинци на два пъти отговориха на попаденията на Сасуоло, но реагираха на третия гол на своя домакин в края на срещата с автогол на Федерико Гати, за да загубят двубоя на "Мапей" с 4:2. Любопитно е, че за първи път Алегри изведе един и същ стартов състав в два последователни мача за забележителен период от 112 двубоя на постоянни промени, но отборът му не успя да възпроизведе формата, в която победи Лацио толкова убедително само седем дни по-рано.

Лече е с три победи и две загуби до момента и изпреварва Ювентус с точка. В този период хората на Роберто Д'Аверса играха и с Лацио (победа с 2:1), и с Фиорентина (2:2 в Тоскана). В миналия кръг "вълците" проявиха характер, пречупвайки Дженоа. След като техните гости от Лигурия останаха с 10 души през първото полувреме, Лече търпеливо натисна за победен гол, а точният удар на Реми Уден в 83-ата минута в крайна сметка се оказа достатъчен, за да раздели страните.

Ювентус не може да си позволи да приеме небрежно Лече, така че ротацията на състава на Макс Алегри ще бъде относително ограничена във вторник вечерта.

Тим Уеа вероятно ще влезе на десния фланг, а Аркадиуш Милик също ще се появи в стартовия състав. Защитното дуо Алекс Сандро и Матиа Де Шилио все още не са на разположение поради контузия, а Пол Погба е замесен в допинг делото си.

Междувременно за Лече ще се върне италианският национал Федерико Баширото, след като пропусна победата над Дженоа поради отстраняване. Друг защитник, Кастриот Дермаку, трябва да се завърне след проблем с мускулите. Ламек Банда остава извън терена заради контузия в бедрото, така че предната линия на гостите може да остане непроменена. Френското крило Реми Уден обаче ще се надява да бъде избран след победния си мач в петък вечерта.

Кой ще спечели мача между Ювентус и Лече?

Ювентус е доминиращата сила в историята на този мач. Торинци са в серия от осем мача без загуба срещу Лече на този стадион. Продължавайки, Ювентус е в серия от пет мача без загуба у дома. Междувременно Лече е в серия от три мача без победа като гост.

Друг факт е, че домакините имат едно от най-добрите нападения в Лигата. Да, "вълците" са на гребена на вълната, но нищо повече. Както се казва, класата е вечна...

В такъв случай логичното е да очакваме победа за Ювентус, като едва ли "бианконерите" ще вкарат повече от два гола.

Прогноза: Ювентус - Лече 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лече ( Роберто Д'Аверса )
 
Фалконе
   
Венути
Понграчич
Баширото
Джалио
Каба
Рамадани
Рафия
Алмквист
Кръстович
Удин
Влахович
Милик
Камбиасо
Рабио
Локатели
Фаджули
Уеа
Данило
Бремер
Ругани
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Лече 2:1

  Сподели
248