Алегри: Трябва да намалим грешките в защита


Н. Гавазов

Алегри: Трябва да намалим грешките в защита

Старши-Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира победата с 3:0 над Удинезе в мач от първия кръг на Серия А.

"Има две неща, които трябва да подобрим. През второто полувреме трябваше повече да задържаме топката, но сме длъжни да признаем, че бе доста горещо. Освен това трябва да намалим грешките в защита. Едно е да правиш подобни грешки при 3:0, но в друг мач те могат много да усложнят ситуацията.

За мен Киеза е нападател, но може и да греша. Той е твърде изолиран, когато го пускам на фланга, докато сега си партнира отлично с Влахович. Нещата се подобряват, макар Федерико отново на моменти да отиваше твърде много на фланга. Камбиасо е много интелигентен, и когато имаме играч като Киеза, който може да се движи по целия терен, Андреа знае кога е моментът да покрие неговата зона или да намери празното пространство. Без Киеза, ще трябва да използваме по-линеен играч на фланга като Костич. Тимъти Уеа има нужда от време да се адаптира към първенството на Серия А.

Да бъдем извън Шампионската лига е голям удар за нашия клуб след 12 години. Ще ни липсва, не мога да го отрека. Всички казват, че е предимство, че ще играем по веднъж в седмицата, но ние обичахме да срещме най-добрите отбори в Европа. Въпреки трудната година, завършихме 3-ти и заслужавахме да сме в Шампионската лига. Нещата обаче са различни, но сега ще имаме повече време за индивидуална работа с играчите.

Трябва да използваме по най-добрия начин характеристиките на нашите футболисти. Това означава висока преса, за да помагаме на нападателите, но има много какво да подобряваме. Това е само една победа, нека останем стъпили на земята, тъй като тя не решава изведнъж всичките ни проблеми. Не искам да влизам в дебат. Трябва да играем организирано, а покриваме пространствата и да използваме висока преса", заяви Алегри.

  Сподели
179