Гасперини: Във футбола сантиметрите често решават


Н. Гавазов

 Гасперини: Във футбола сантиметрите често решават

Старши -треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини коментира равенството в мача от 30-ия кръг на италианското първенство с Фиорентина (1:1).

"Такива мачове повдигат морала за нови битки, това означава, че сме на прав път. Във футбола сантиметрите често решават: Джеръми Бога и Муриел пропуснаха страхотен шанс да грабнат победата. Ако Муриел бе уцелила вратата, вероятно щяхме да спечелим мача. И ако бяхме спечелили, шансовете ни да завършим в челната четворка щяха да се увеличат значително. Остава фактът, че направихме добър мач срещу страхотен отбор, какъвто без съмнение е Фиорентина. Вече 30 кръга сме в лидерската група, трябва да се опитаме да останем там.

Загубени точки? За съжаление така работи първенството и не важи само за нас. Понякога си мислите, че първите седем ще доминират в шампионата, но имам чувството, че отборите зад нас често взимат точки дори и на гости. С изключение може би на Наполи, за всички останали бе трудно да играят дори и с аутсайдери, първенството се промени, разликата между отборите стана значително по-малка.

Не смятаме, че сме в горната част на таблицата, но бяхме близо до зоната на Шампионска лига през цялата година. Момчетата ме удовлетвориха с отношението си, лично аз съм много доволен. Разбира се, бихме искали да се класираме за Шампионска лига... От друга страна, много хора смятат, че ако не влезеш в европейските клубни турнири, това е провал. Това е грешно. Имахме някои проблеми, някои трудности в представянето, но сега съм доволен от начина, по който играят Скалвини, Купмайнерс, Лукман, Хойлунд... Бих се радвал, ако успеят да пробият в евротурнирите. Вече получих толкова много комплименти, че може би е време да ги предам на играчите", заяви Гасперини.

  Сподели
176