Фиорентина си тръгна с три точки от Милано (видео)


FUTBOL-TV

Фиорентина си тръгна с три точки от Милано (видео)

Фиорентина спечели с 1:0 над Интер на стадион "Джузепе Меаца" в един от най-интересните мачове от 28-мия кръг на Серия "А".

За "виолетовите" това бе пета поредна победа, докато за домакините поражението е трето последователно и четвърто в последните пет шампионатни мача.

През първото полувреме двата отбора имаха по две възможности, но до гол не се стигна.

В 49-ата минута централният нападател на домакините Ромелу Лукаку направи непростим пропуск. Белгиецът получи топката по земя на празна врата на около 3 метра от голлинията на удобния си ляв крак, но някак не успя да уцели и тя излезе в аут.

Пет минути след това Фиорентина успя да поведе чрез Джакомо Бонавентура, който се разписа след удар с глава.

Час след началото на двубоя Интер имаше възможност да изравни, но удар на Николо Барела намери гредата. Няколко минути след това Лаутаро Мартинес бе съборен в наказателното поле и домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. 

Четвърт час преди края Раул Беланова също опита да изравни, но Пиетро Терачано отново бе на мястото си и спаси, за да запази трите точки за Фиорентина.

С победата гостите от Флоренция събраха 40 точки и заемат осмо място в класирането. Интер е на трета позиция с 50 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
238