Интер не остави шансове на Фиорентина у дома (видео)


А. Терзийски

Интер не остави шансове на Фиорентина у дома (видео)

Миналогодишният първенец на Италия Интер победи с 3:1 тима на Фиорентина на собствения си стадион "Джузепе Меаца" и два кръга преди края на шапионата в Серия "А" се намира на второ място в класирането с актив от 72 точки, с 4 повече от конкурента си Наполи, с който излизат в директен сблъсък на "Сан Паоло" другата седмица.

"Нерадзурите" си осигуриха комфортна преднина от два гола още до почивката, а камерунският нападател Самуел Ето'о бе в основата и на двете попадения. Джампаоло Пацини откри за домакините в 25-ата минта, отбелязвайки деветия си гол с кипа на Интер. Преди това той и Алберто Джилардино имаха малшанса да нацелят гредите.

Само три минути след това Естебан Камбиасо удвои преднината на Интер, след като засече с глава прекрасно центриране на Самуел Ето'о от фаул. Това бе неговото 7-о попадение от началото на шампионата.

През втората част момчетата на Леонардо намалиха оборотите, докато "виолетовите" започнаха да играят доста по-силно и пропиляха с лека ръка няколко много добри възможности за гол. В 73-ата минута обаче нищо не можа да спре Алберто Джилардино, който бе изведен очи в очи с вратарят на домакините Жулио Сезар и без никакви трудности намали резултата, но след само още 180 секунди игра Коутиньо с прекрасно изпълнение на пряк-свободен удар отново даде преднина от два гола на "синьо-черните", оформяйки крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127